Spacey na súde odmietol vinu v prípadoch sexuálneho napadnutia

Americký herec Kevin Spacey na londýnskom súde vo štvrtok odmietol vinu v piatich prípadoch, v ktorých čelí obvineniam zo sexuálneho napadnutia.

15.07.2022 00:00
APTOPIX Britain Kevin Spacey Foto: ,
Herec Kevin Spacey prichádza na súd Westminster Magistrates Court v Londýne.
debata

Bývalý úspešný herec je obvinený zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia a z jedného núteného pohlavného styku bez súhlasu dotyčnej osoby. Spacey všetky obvinenia poprel. Sudca Mark Wall potom stanovil dátum pojednávania na 6. júna 2023 a uviedol, že bude trvať tri až štyri týždne.

Incidenty sa údajne odohrali v Londýne medzi marcom 2005 a augustom 2008 a jeden v západnom Anglicku v apríli 2013. Americký herec v tomto období viedol londýnske divadlo Old Vic. Ani jednu z údajných obetí nemožno podľa anglického práva identifikovať, teraz sú vo veku 30 až 40 rokov.

Herec Armie Hammer na archívnom zábere z roku 2018. Čítajte viac Čo sa stane, keď na hviezdu filmu dopadne obrovský škandál? Štúdiá si poradili s Hammerom, LaBeoufom či Spaceym po svojom

Spaceyho úspešná kariéra sa zastavila v roku 2017, keď ho herec Anthony Rapp obvinil z napadnutia na večierku, keď bol ešte tínedžer. Spacey toto obvinenie rovnako ako aj ďalšie odmietol. Po obvineniach zo sexuálneho obťažovania s ním však spoločnosť Netflix ukončila spoluprácu v politickom seriáli House of Cards (Domček z kariet).

Spacey získal prestížneho Oscara od americkej Akadémie filmových umení a vied za filmy Americká krása (2000) a Obvyklí podozriví (1996).

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Kevin Spacey #sexuálne napadnutie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...