Lásku princa mala, na svadbu s ním si musela počkať! Vojvodkyňa Camilla oslavuje

Sedemdesiatepiate narodeniny oslávi v nedeľu 17. júla manželka britského následníka trónu princa Charlesa Camilla Parker Bowles.

17.07.2022 00:00
Britain Platinum Jubilee Foto: ,
Vojvodkyňa Camilla v londýnskej Katedrále svätého Pavla.
debata (2)

Princ Charles si svoju dlhoročnú priateľku Camillu vzal v apríli 2005 a po viac ako 30 rokoch tak vyvrcholil ich láskyplný aj kontroverzný vzťah. Pretože boli obaja rozvedení, čo pre cirkev znamenalo prekážku, konal sa najskôr občiansky obrad. Až potom sa novomanželom dostalo v kaplnke na hrade Windsor aj cirkevného požehnania.

Britain Royal Ascot Čítajte viac Raz ako študentka, potom elegantná lady! Pozrite sa, vojvodkyňa Kate je kráľovnou bodkovaného vzoru

Nie všetci Briti boli ich sobášom nadšení. Mnohí prejavovali názor, že Camilla rozbila princovo manželstvo s prvou ženou – lady Dianou. Tá tragicky zahynula pri automobilovej nehode v Paríži v roku 1997, zhruba rok po tom, čo sa s Charlesom rozviedla. Po princovom boku si však ako vojvodkyňa z Cornwallu nakoniec získala svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor priazeň Britov.

Vojvodkyňa Camilla počas osláv Dňa Britského...
Španielska kráľovná Letizia v šatách Cherubina...
+17Princ Charles a jeho nevesta  Camilla Parker...

Preslávená romanca následníka britského trónu s dcérou vojnového hrdinu začala údajne v roku 1970 v jednom kráľovskom parku. „Moja prababička bola milenkou vášho pradedka, čo vy na to?“ spýtala sa vraj Camilla Charlesa pri hre póla. Ich vzťah však vtedy ukončili Charlesove vojenské povinnosti. Keď sa princ po polroku služby na mori vrátil, Camilla už bola vydatá za armádneho dôstojníka Andrewa Parkera Bowlesa. Naďalej však zostávala dôvernou Charlesovou priateľkou. On šiel za krstného otca jej synovi Thomasovi, ona mu údajne pomohla nájsť vhodnú manželku – lady Dianu Spencerovú.

Princ Charles a jeho nevesta Camilla Parker... Foto: SITA/AP, ALASTAIR GRANT
princ Charles, camilla Princ Charles a jeho nevesta Camilla Parker Bowles počas cirkevnej ceremónie vo Windsore.

Po ich svadbe v roku 1981 však blízkosť Charlesa a Camilly pôsobila vo zväzku veľké napätie. Na verejnosť prenikli ich intímne odkazy typu Charlesovho „chcel by som byť tvojím tampónom“ či Dianinho televízneho vyhlásenia „boli sme v tom manželstve traja“.

Reakcia verejnosti bola silná a Camilla musela čeliť prejavom hnevu aj na ulici. V roku 1994 Charles oficiálne priznal cudzoložstvo v televíznom rozhovore a o dva roky neskôr sa s Dianou rozviedli. Camilla sa s prvým manželom rozviedla v roku 1995.

zväčšiť Členovia britskej kráľovskej rodiny - zľava:... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Britain No Time To Die World Premiere Členovia britskej kráľovskej rodiny - zľava: vojvodkyňa Kate z Cambridge, jej manžel - princ William, vojvodkyňa Camilla z Cornwallu a jej manžel - princ Charles.

Dnes vojvodkyňa z Cornwallu sa narodila 17. júla 1947 v Londýne a vyrastala na sussexskom vidieku, kde jej bola vštepovaná aristokratická výchova na letnom sídle rodiny jej matky Rosalindy, ktorá bola dcérou Rolanda Cubitta, baróna z Ashcombe. Práve láska ku koňom, psom, k prírode, vášeň pre lov (s obľubou lovila líšky, než bol tento lov v roku 2004 zakázaný), záhradkárčeniu, a záujem o maliarstvo a architektúru ju spájali v princom Charlesom.

VIDEO: Toto boli tie najhoršie kráľovské rozvody

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rodina #nevera #princ charles #jubileá hviezd #vojvodkyňa Camilla

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...