Pohreb Trumpovej sa uskutoční v kostole v New Yorku: Možno príde aj Donald Trump, no bez Melanie

Pohreb bývalej manželky amerického exprezidenta Donalda Trumpa Ivany Trumpovej bude 20. júla v newyorskom kostole na Manhattane. Uviedla to jej priateľka Nikki Haskell.

18.07.2022 09:30
Obit-Ivana Trump Foto: ,
Ivana Trump v roku 2009 ako jeden z prominentných hostí akcie Life Ball vo Viedni.
debata

Americká podnikateľka českého pôvodu Trumpová zomrela vo štvrtok v New Yorku vo veku 73 rokov. Príčinou smrti bolo podľa newyorského úradu hlavného súdneho lekára zranenie, ktoré utrpela zrejme pri páde. Podľa neho išlo o nehodu. Polícia už vo štvrtok uviedla, že Trumpovú našli v jej byte na schodoch a že nie je podozrenie na cudzie zavinenie.

Ivana Trump Čítajte viac Zomrela Ivana Trump, exmanželka amerického prezidenta a rodáčka z Československa

Podľa informácií portálu denníka New York Post sa na poslednej rozlúčke v priestoroch kostola St. Vincent Ferrer zúčastnia všetky tri Trumpovej deti aj s rodinami – teda synovia Donald Jr., Eric a dcéra Ivanka. Nie je potvrdené, či príde aj Trumpovej bývalý manžel – exprezident a miliardár Donald Trump. Viaceré zdroje však naznačujú, že sa jeho príchod dá očakávať.

Ivana Trump a jej exmanžel Donald Trump na...
Ivana Trump a jej exmanžel Donald Trump na...
+23Ivana Trump na archívnom zábere z 80-tych rokov.

„Donald s ňou pravidelne hovoril a posielal jej kvety na narodeniny a pri podobných slávnostných príležitostiach,“ citoval nNew York Post svoj zdroj. Podľa jeho slov je bývalý americký prezident veľmi zronený. Ak by prišiel na pohreb, urobí tak bez manželky Melanie, píše portál.

Ivana Trump na zábere z roku 1993, na... Foto: Photo by John Barrett-PHOTOlink.net / Everett / Profimedia
Ivana Trump Ivana Trump na zábere z roku 1993, na lyžiarskom svahu bola ako doma. Podobná fotografia sprevádza údajne aj pozvánku pre hostí na poslednú rozlúčku.

Isté však je, že na pohrebe sa zúčastní množstvo priateľov Trumpovej či príslušníkov jej rodiny z Európy. Pozostalí a hostia poslednej rozlúčky dostali podľa New York Post pozvánku s názvom Celebration of Life (Oslava života), na ktorej je vyobrazená Ivana Trump v luxusnom oblečení na lyžiarskom svahu. Fotografia vraj odkazuje na jednu z najmilovanejších aktivít, ktorým sa Ivana Trump venovala. Najprv profesionálne, ešte ako reprezentantka Československa, neskôr už najmä vo voľnom čase.

655878694 Čítajte viac OBRAZOM: 7 tvárí Ivany Trumpovej, ktoré jej pomohli k statusu americkej ikony

Pred domom, kde Trumpová žila, sa počas uplynulého víkendu zhromažďovali ľudia, ktorí ju mali radi a ktorí tam nosili kvety. „Bol to pre mňa šok, keď som sa dozvedela o jej smrti,“ citoval denník šesťdesiattriročnú zubárku, ktorá prišla v sobotu k domu so zlatým retrieverom, pokľakla a pomodlila sa.

Trumpová, za slobodna Zelníčková, sa narodila 20. februára 1949 v Zlíne v rodine architekta. Prvýkrát sa vydala za lyžiara s rakúskym pásom Alfreda Winklmayra. Neskôr v Kanade pracovala ako modelka, po príchode do New Yorku sa zoznámila s Trumpom, ktorého si v roku 1977 vzala. Mala s ním tri deti: Donalda mladšieho, Ivanku a Erika.

Donald Trump a jeho niekdajšia manželka Ivana... Foto: SITA/AP
Obit Ivana Trump Donald Trump a jeho niekdajšia manželka Ivana Trump po tom, čo sa v roku 1988 Ivana stala oficiálne občiankou USA.

Manželia spolu podnikali, stavali hotely a kasína. Sobáš ukončil búrlivý rozvod v roku 1992, avšak v posledných rokoch mala Trumpová s exmanželom priateľské vzťahy a v roku 2016 podporovala jeho kandidatúru na prezidenta Spojených štátov. Do rodného Česka sa Trumpová rada vracala, bola napríklad členkou poroty na finále Českej Miss, objavila sa na Plese v opere či na majstrovstvách sveta v lyžovaní v Liberci. V roku 1990 odprevadil Trumpovú na ceste do vtedajšieho Československa aj Trump, zúčastnili sa vtedy na pohrebe jej otca.

VIDEO: Najdrahšie rozvody v histórii

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #rodina #lyžovanie #posledná rozlúčka #Donald Trump

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...