Na Shakiru sa to valí! Pred časom rozchod s Piquém, teraz ju čaká súd

Kolumbijská speváčka Shakira pôjde v Španielsku pred súd. Odmietla totiž dohodu so španielskou prokuratúrou, ktorá ju viní z únikov na daniach vo výške 14,5 milióna eur. Oznámil to v stredu speváčkin tím pre styk s verejnosťou.

28.07.2022 10:40
shakira Foto:
Shakira na archívnej snímke.
debata

Shakira podľa vyhlásenia tímu „verí vo svoju nevinu a rozhodla sa celú záležitosť ponechať v rukách zákona“.

Prokuratúra obvinila 45-ročnú speváčku ešte v roku 2018, že nezaplatila španielskej vláde dane vo výške 14,5 milióna eur zo svojich príjmov z rokov 2012–14. V prípade, že bude uznaná za vinnú z daňových únikov, jej hrozí pokuta a potenciálne aj väzenie. Bližšie informácie o dohode, ktorú Shakire navrhla prokuratúra v záujme urovnania celého sporu, neboli bezprostredne známe. Nevie sa ani to, kedy by sa mohol vo veci začať súdny proces.

Speváčka Shakira v roku 2001.
Speváčka Shakira v roku 2006.
+6Speváčka Shakira v roku 2011.

Shakirin tím trvá na tom, že speváčka nemá voči španielskemu daňovému úradu žiadne podlžnosti. Pre posúdenie celého prípadu je rozhodujúca otázka, kde vlastne Shakira v rokoch 2012–14 žila. Španielska prokuratúra tvrdí, že sa väčšinou zdržiavala na území Španielska, hoci oficiálne bydlisko mala na Bahamách.

Shakira, ktorej celé meno je Shakira Isabel Mebarak Ripollová, má dve deti s futbalovou hviezdou klubu FC Barcelona Gérardom Piquém. Dvojica spolu žila práve v Barcelone, no nedávno svoj 11-ročný vzťah ukončila.

Partneri Gerard Pique a Shakira.
Gerard Pique a Shakira v roku 2019.
+4Gerard Pique a Shakira v roku 2019.

Začiatkom júna vydala dvojica oficiálne vyhlásenie, v ktorom potvrdili rozchod. „S ľútosťou musíme potvrdiť, že naše cesty sa rozchádzajú. Pre blaho našich detí, ktoré sú našou najvyššou prioritou, vás žiadame, aby ste rešpektovali ich súkromie. Ďakujem za pochopenie.“

shakira Čítajte viac Rozchod Shakiry a Piquého ako blesk z jasného neba? Pravda môže byť iná, naznačuje speváčkina sestra

Shakira sa s Gerardom Piquém (35) spoznala vďaka MS vo futbale v roku 2010, ktoré sa konali v Juhoafrickej republike. K šampionátu Shakira naspievala pieseň Waka Waka (This Time for Africa). Pár sa prvý raz stretol počas nakrúcania klipu k spomínanej skladbe na jar 2010.

484713749 Čítajte viac Koniec špekuláciám, je to pravda! Shakira potvrdila rozchod s Gerardom Piquém

V januári 2013 sa páru narodil syn Milan, druhý syn Sasha sa narodil o dva roky neskôr. Zaujímavosťou je, že Gerard Pique je narodený v rovnaký deň ako ona, len o 10 rokov neskôr – 2. februára. Rodina žila dlhé roky v Barcelone, dvojica sa nikdy nepostavila pred oltár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Shakira

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...