Manžel Ivanky Trumpovej sa liečil s rakovinou, zatajil to aj prezidentovi

Jeden z najdôležitejších poradcov a zať bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner sa v čase svojho pôsobenia v Bielom dome liečil s rakovinou. Americké médiá o tom informujú s odkazom na Kushnerove pamäte, ktoré majú vyjsť budúci mesiac.

28.07.2022 14:37
Ivana Trump Foto: ,
Ivanka Trump, jej manžel Jared Kushner a ich synovia Theodore a Joseph na poslednej rozlúčke s Ivanou Trumpovou.
debata (1)

„Jedno ráno som letel do Texasu na otvorenie novej továrne Louis Vuitton, keď si ma lekár Bieleho domu Sean Conley vzal bokom,“ píše Kushner v knihe, nazvanej „Breaking History: A White House Memoir“ („Prelomiť dejiny: pamäte z Bieleho domu ") . "‚Vaše testy sa vrátili,‘ povedal mi. ‚Vyzerá to, že máte rakovinu. Musíme okamžite naplánovať operáciu‘,“ opísal Kushner moment, keď sa dozvedel, že mu bola diagnostikovaná rakovina štítnej žľazy.

Kushner lekára Conleyho požiadal, aby o ochorení nikomu nehovoril, predovšetkým nie jeho svokrovi, prezidentovi Trumpovi. Testy mu rakovinu odhalili v októbri 2019, kedy sa podieľal na rokovaniach o obchodnej dohode s Čínou.

Ivana Donald Trump prichádza s manželkou Melaniou Trumpovou Čítajte viac Na pohreb Ivany Trumpovej dorazil Donald Trump s Melaniou! Prišla aj dcéra ženy, pre ktorú sa Trumpovci rozvádzali

Jeho ochorenie bolo jednou z mála informácií, ktorá neprenikla z jedného z „najderavejších“ Bielych domov v modernej histórii, píše denník The New York Times.

„Bol to osobný problém. Nič, čo by verejnosť mala hltať,“ napísal Kushner a pokračoval: „S výnimkou Ivanky, Aviho, Cassidy a Mulvaneyho som to nikomu v Bielom dome nepovedal – ani prezidentovi,“ napísal s odkazom na svoju ženu, Ivanku Trumpovú, dvoch svojich asistentov a Micka Mulvaneyho, vtedajšieho riaditeľa prezidentskej kancelárie.

Ivanka Trump a jej manžel Jared Kushner na... Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
636795351 Ivanka Trump a jej manžel Jared Kushner na zábere zo začiatku októbra 2021.

Kushner bol vysoko postaveným poradcom prezidenta a v Bielom dome svojho svokra trávil veľa času. Medzi bývalými zástupcami tej istej pozície však panuje názor, že Kushner nebol voleným predstaviteľom a nemal preto povinnosť o chorobe verejnosť informovať.

Donald Trump a jeho rodina sa lúčia s rakvou s...
Donald Trump Jr. s partnerkou Kimberly Guilfoyle.
+10Donald Trump, a jeho deti - dcéra Ivanka Trump...

„Ak to neovplyvnilo jeho výkonnosť, bola to osobná záležitosť a nemal povinnosť s ňou ísť na verejnosť,“ uviedol David Axelrod, jeden z poradcov prezidenta Baracka Obamu. „Deň pred operáciou si ma Trump zavolal do Oválnej pracovne a prikázal svojim asistentom, aby zavreli dvere. ‚Si nervózny z tej operácie?‘ spýtal sa ma,“ píše Kushner. Na otázku, ako sa o operácii dozvedel, mu Trump vraj povedal, že ako prezident vie „všetko“.

Neskôr Trump Kushnera uistil, že „bude celkom v poriadku“ a že aj on sám si podobné veci necháva pre seba. „Nerob si obavy kvôli práci. Máme tu všetko pokryté,“ popísal svoju konverzáciu s prezidentom Kushnerom.

655878694 Čítajte viac OBRAZOM: 7 tvárí Ivany Trumpovej, ktoré jej pomohli k statusu americkej ikony

Jared Kushner sa naposledy s celou rodinou objavil na poslednej rozlúčke s Ivanou Trumpovou, mamou jeho manželky Ivanky. Tá zomrela vo veku 73 rokov na následky pádu zo schodov. Na pohrebe sa zúčastnil aj jej bývalý manžel a Kushnerov bývalý šéf a svokor Donald Trump.

VIDEO: Športovci, ktorí porazili rakovinu

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #liečba #memoáre #Jared Kushner #Donald Trump

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...