Influencerka sa kŕmila ohrozeným bielym žralokom, už ju vyšetruje polícia

Čínska polícia začala vyšetrovať influencerku, ktorá na svojom vlogu zverejnila nahrávku, na ktorej si pečie a konzumuje veľkého bieleho žraloka.

04.08.2022 00:00
debata

Zábery vlogerky známej pod internetovým pseudonymom Tizi ukazujú, ako hoduje na ohrozenom predátorovi, o ktorom polícia v meste Nan-čchung potvrdila, že je to veľký biely žralok. Informoval o tom spravodajský server The Guardian. Vlogerka má bezmála osem miliónov sledujúcich.

„Možno vyzerá kruto, ale jeho mäso je naozaj veľmi krehké,“ hovorí Tizi na videu zverejnenom v polovici júla, zatiaľ, čo si zo žraločieho tela trhala veľké kusy grilovaného mäsa.

Video, ktoré bolo medzitým z internetu zmazané, sa začínalo tým, ako Tizi rozbaľuje dvojmetrového žraloka a ľahne si vedľa neho, aby ukázala, že je dlhší ako ona. Potom žraloka rozrezala napoly, marinovala a grilovala, zatiaľ, čo hlavu uvarila v pikantnom vývare.

Michelle Lewin Čítajte viac Na leto sa hodí vypracované bruško aj ramená! Sledujte tieto slávne fitness influencerky a cvičte podľa nich

Veľký biely žralok je na zozname Medzinárodného zväzu na ochranu prírody (IUCN) ako zraniteľný druh, čo je posledný stupeň pred zaradením medzi ohrozených.

Populácia žralokov, ktoré patria medzi najvýznamnejších predátorov oceánov, v posledných desaťročiach decimuje predovšetkým ich nadmerný lov. Ten zahŕňa aj krutú praktiku lovu kvôli plutvám, z ktorých sa varí polievka cenená v rade ázijských krajín ako symbol spoločenského postavenia.

V Číne sú žraloky biele zaradené na zoznam chránených druhov. Za ich nelegálne držanie hrozí päť až desať rokov väzenia. „Je zarážajúce, že internetová celebrita môže zjesť chránené zviera pred zrakmi miliónov ľudí!“ napísal v reakcii jeden z komentátorov. „Títo nekultúrni lovci pozornosti sú ochotní klesnúť veľmi hlboko, aby pritiahli sledujúcich!“ uviedol ďalšie.

upratovanie, žena, domácnosť Čítajte viac Influencerka predvádza triky do domácnosti, z ktorých fanúšikovia šalejú! Navždy zmenia spôsob, akým upratujete

Nie je jasné, či na Tizi čaká nejaký trest. Čínskym médiám povedala, že žraloka získala legálnou cestou, ale poľnohospodársky úrad v pondelok uviedol, že jej tvrdenie nezodpovedá skutočnosti a že prípad vyšetruje polícia.

Čínske štátne médiá už dlho vedú vojnu proti virálnym videám, v ktorých vystupujú väčšinou mladé dievčatá konzumujúce obrovské množstvo jedla a ktoré sú známe pod kórejským slangovým výrazom mukbang. Livestreamové platformy už niekoľko rokov sľubujú, že zrušia účty propagujúce nadmerné prejedanie a plytvanie potravinami.

debata chyba
Viac na túto tému: #influencerka #žralok biely

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...