Účet za film Batgirl? 100 miliónov dolárov! A k divákom sa nikdy nedostane, je príšerný

Chystaný film Batgirl sa premiéry nedočká, štúdio Warner Bros takmer hotový projekt zarazilo.

05.08.2022 00:00
Film Batgirl Foto: ,
Herečka Leslie Grace.
debata

Filmové štúdio Warner Bros sa rozhodlo, že nepredstaví verejnosti chystaný film Batgirl, ktorý sa mal tento rok objaviť na streamovacej službe HBO Max. Príbeh zo sveta komiksového Batmana s hlavnou postavou opačného pohlavia podľa zahraničných médií nebude mať premiéru ani na uvedenej platforme, ani v kinách. Projekt bol ukončený po investovaní desiatok miliónov dolárov a potom, čo už bolo dokončené natáčanie. Podľa The Guardian sa Batgirl zaradila medzi najdrahšie zrušené filmové projekty všetkých čias.

Film Review - The Batman Čítajte viac Michelle, Anne či Zoe? Mačaciu ženu hrali všetky, ktorá z nich má najostrejšie pazúriky?!

Dôvody zásahu neboli bezprostredne úplne jasné. Spoločnosť Warner Bros médiám oznámila, že rozhodnutie súvisí s „posunom v stratégii nášho vedenia“ ohľadom HBO Max a komiksového sveta značky DC. Správa sa objavila po zmene na čele konglomerátu Warner Bros. Discovery, ktorého nový šéf David Zaslav kladie dôraz na znižovanie výdavkov, uvádza The Hollywood Reporter.

Zároveň sa objavili informácie o interných pochybnostiach ohľadom kvality snímky. Bulvárny denník The New York Post (NY Post), ktorý o zrušení premiéry informoval ako prvý, citoval nemenovaný zdroj, ktorý hovoril o veľmi zlých ohlasoch na prvé premietacie testy. V produkčnej spoločnosti údajne panovali obavy, že premietanie tohto „príšerného“ filmu by spôsobilo nenapraviteľné ško­dy.

Do hlavnej úlohy Batgirl bola obsadená nie príliš známa herečka Leslie Graceová, po jej boku sa potom mali objaviť etablované hviezdy Michael Keaton a J. K. Simmons. Pôvodný rozpočet filmu bol okolo 80 miliónov dolárov, konečné náklady na produkciu ale boli vyššie v dôsledku ckvidových opatrení. Podľa informácií NY Post dokonca presiahli 100 miliónov dolárov.

Spoločne s Batgirl Warner Bros zrušilo aj premiéru animovaného filmu Scoob!: Holiday Haunt zo série o psovi Scooby Doo a jeho priateľoch. Podľa zdrojov amerických médií na jeho produkciu štúdio vynaložilo asi 40 miliónov dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Batgirl

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...