Drzá Ginger Spice má 50! Geri Halliwell má za sebou roky slávy aj boja s bulímiou, takto s ňou šiel čas

Geri Halliwell vystúpila v máji 1998 z rozbehnutého vlaku Spice Girls ako prvá, v čase, keď "Spajsky" boli na vrchole.

06.08.2022 00:00
geri2003 Foto:
Geri Halliwell v roku 2003.
debata (2)

Dievčenská skupina Spice Girls, ktorá uzrela svetlo sveta v roku 1996, bola príkladom hudobnej hviezdy, ktorá vzplanie, ale o to skôr vyhorí. Väčšina z pätice slávnych dievčat sa neskôr pokúsila o sólovú kariéru, výrazný úspech ale dosiahla len jediná – najstaršia z nich, Geri Halliwell, ktorá 6. augusta oslavuje 50 rokov. Hudobná kritika o nej tvrdí, že ako jediná z niekdajšej pätice vie skutočne spievať.

Geri Halliwell v roku 1997.
Geri Halliwell v roku 1997.
+9Geri Halliwell v roku 2002.

Vznik skupiny Spice Girls iniciovali v roku 1994 Chris a Bob Herbertovci, keď podali inzerát na dievčenskú kapelu. Z asi štyroch stoviek uchádzačiek nakoniec vybrali päť. Skupinu Spice Girls tvorili Melanie Chisholmová, známa aj ako Mel C či Športy Spice, Victoria Adamsová alias Posh Spice, Geri Halliwellová zvaná Ginger Spice, Emma Buntonová zvaná Baby Spice a Melanie Brownová, známa ako Mel B či Scary Spice.

V období najväčšej slávy dievčenskej kapely Spice Girls prežívala Geri Halliwell aj naozaj náročné obdobia. Trpela bulímiou, čo v rozhovoroch niekoľkokrát priznala. Medzi päticou dievčat bola považovaná za tú najkyprejšiu s veľkým poprsím. A preto sa snažila robiť všetko preto, aby bola štíhlejšia a menej „viditeľná“. Preto sa dostala do začarovaného kruhu prejedania sa a zvracania, ako povedala v minulosti napríklad v britskej šou „Where Are They Now?“. „Dopracujete sa k bulímii a nikto si to ani nevšimne, pretože vaša telesná hmotnosť sa nemení. Je to extrémne nebezpečné ochorenie.“ S odstupom rokov už o svojej chorobe dokáže otvorene rozprávať a snaží sa mladé dievčatá pred bulímiou varovať.

zväčšiť Geri Halliwell v roku 2022 po boku manžela... Foto: SHUTTERSTOCK
geri2022 Geri Halliwell v roku 2022 po boku manžela Christiana Hornera.

Geri Halliwell vystúpila v máji 1998 z rozbehnutého vlaku Spice Girls ako prvá, v čase, keď „Spajsky“ boli na vrchole. Ich platne sa predávali ostošesť, koncerty boli vypredané a peniaze za reklamy sa len hrnuli. S odstupom času sa ale ukazuje, že Geri mala dobrý odhad. Spice Girls totiž dosiahli v roku 1998 svoj zenit a záujem publika o už len štvoricu upadal. Geriina kariéra zato nabrala opačný smer – jej prvý album Schizophonic, ktorý vydala v roku 1999, si kúpilo vyše dva milióny fanúšikov. V piesni Mi Chico Latino uplatnila svoje korene (jej matka je Španielka), klip k hitu Look At Me zase natáčala v Prahe. Aby svoj rozchod so Spice Girls ešte zdôraznila, odmietla sa v marci 2000 zúčastniť odovzdania zvláštnej Brit Award pre rozpadávajúcu sa skupinu.

Niekdajšia Ginger Spice namiesto toho šokovala divákov, keď sa na scéne k jej piesni Bag It Up objavili obrie nafukovacie roztiahnuté dámske nohy, ktoré končili v nohavičkách z britskej vlajky. Logo „Girl Powder“ (dievčenský prášok) ironizovalo známe Girl Power (dievčenská sila), heslo Spice Girls. Geri odprevadili polonahí tanečníci a štyri ženy „ri sebe“ s nákupnými vozíkmi, ktoré boli zjavnou narážkou na bývalé kolegyne. Pre druhý album Scream If You Wanna Go Faster (2001) zmenila Geri radikálne svoj imidž. Zo ženy – vampa s ryšavými vlasmi a oblými tvarmi sa zmenila na blonďavého vyšportovaného diablika. Pesničky Scream If You Wanna Go Faster a najmä nová verzia niekdajšej hymny gayov It's Raining Men sa razom ocitli na vrchole hitparád. Druhej z nich pomohlo aj to, že zaznela ako titulná pesnička filmového hitu roku 2001 – Denníku Bridget Jonesovej.

zväčšiť Geri Halliwell v roku 1997. Foto: SHUTTERSTOCK
geri977 Geri Halliwell v roku 1997.

Tretí album Geri s názvom Passion z roku 2005 už úspech predchádzajúcich titulov nedosiahol. Geri potom vydala dve autobiografia a DVD s cvičením jogy. Napísala aj sériu kníh pre deti s názvom Ugenia Lavender. A v roku 2011 navrhla svoju vlastnú kolekciu dámskych plaviek a spoločenských šiat. Objavila sa aj v niekoľkých filmoch.

zväčšiť Skupina Spice Girls v roku 1998. Foto: SHUTTERSTOCK
spice girls Skupina Spice Girls v roku 1998.

Geraldine Estell Halliwellová sa narodila v anglickom Watforde v grófstve Hertfordshire. Pred príchodom do skupiny Spice Girls pracovala ako tanečnica v nočnom klube na Malorke, ako moderátorka a ako modelka. V máji 2006 porodila dievčatko, ktoré pomenovala Bluebell, teda Hyacint. Jej otcom je údajne hollywoodsky scenárista Sacha Gervasi, s ktorým mala Halliwellová iba krátky vzťah. V roku 2015 sa vydala za šéfa stajne formule 1 Christiana Hornera, s ktorým má syna menom Montague George Hector, začala používať priezvisko Horner.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Geri (@therealgerihalliwell)

Geri Halliwell je aktívna aj na Instagrame, kde ju sleduje 1,2 milióna ľudí. Na záberoch, ktoré zverejňuje, nechýbajú ani jej kolegyne zo slávnej kapely, nebráni sa ani uverejňovaniu rodinných záberov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Geri Halliwell #Spice Girls

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...