Newyorský hotel ponúka stretnutie s najslávnejšou blondínkou všetkých čias! Marilyn Monroe takmer ako živá

Pred pár dňami, 4. augusta, si svet pripomenul smutné výročie úmrtia obdivovanej Marilyn Monroe, ktorá zomrela v roku 1962 ako 36-ročná.

06.08.2022 13:30
monroe Foto:
Vosková figurína Marilyn Monroe pred hotelom The Lexington.
debata

Nielen jej slávne filmy, ale aj mnohé jej zábery, sa stali ikonickými. Pri príležitosti 60. výročia najslávnejšej blondínky filmového plátna, prekvapil newyorský hotel The Lexington svojich návštevníkov. Vosková figurína slávnej herečky je aktuálne k videniu práve v tomto hoteli.

Marilyn Monroe.
Americký prezident John F. Kennedy a herečka...
+23Marilyn Monroe a  Arthur Miller.

Monroe vo vychytenom hoteli bývala spolu so svojím vtedajším manželom Joem DiMaggiom počas nakrúcania filmu Slamený vdovec (1955). A práve vtedy pózovala pre jednu z jej najslávnejších fotografií – kedy jej vzduch z mriežky nad metrom nadvihne sukňu. Múzeum Madame Tussauds figurínu zapožičalo hotelu, Marilyn Monroe si tu môžu nielen jej fanúšikovia obzrieť od 4. do 17. augusta.

Marilyn Monroe sa narodila ako Norma Jeane Mortensenová v Los Angeles 1. júna 1926. Svojho otca nepoznala, ten, ktorý bol vedený v jej rodnom liste, zomrel, keď mala tri roky a toho skutočného sa jej nikdy nepodarilo vypátrať. Matka pracovala ako strihačka vo filmových štúdiách Columbia a pre vážne psychické problémy ju viackrát hospitalizovali. Normu Jeane si od jej ôsmich rokov postupne podávalo dvanásť rôznych pestúnskych rodín aj sirotinec. Ako 16-ročná sa prvý raz vydala – za suseda a počas druhej svetovej vojny sa zamestnala v leteckej továrni. Neskôr prijala matkino priezvisko Bakerová – viac čítajte tu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...