Mórová či Morávková pod Bebjakovou taktovkou v novej vianočnej rozprávke! Čo o nej prezradil režisér?

Už tento rok sa má na televízne obrazovky dostať vianočná rozprávka Krakonošove tajomstvo v réžii Petra Bebjaka.

07.08.2022 00:00
Herečka Diana Mórová. Foto:
Herečka Diana Mórová.
debata

„Krakonošove tajomstvo má v sebe všetko – akciu, napätie, ale aj humor, detektívnu zápletku, trocha mágie, ale aj príbeh lásky,“ uvádza Bebjak k rozprávke, ktorá je podľa režiséra krásna aj vizuálne. „Či už hovoríme o kostýmoch, maskách alebo exteriéroch, kde nakrúcame, a podarilo sa nám dať dokopy hercov, vďaka ktorým osudy postáv skutočne ožili. Pre mňa je dobrý príbeh ten, ktorý vo vás zanechá takú emóciu, akú ste v ňom hľadali. Budem preto veľmi rád, ak si z našej rozprávky diváci odnesú práve ten kúzelný a zábavný pocit,“ dodal Bebjak.

zväčšiť Režisér Peter Bebjak. Foto: Bontonfilm
Peter Bebjak Režisér Peter Bebjak.

Na vianočnej rozprávke sa podieľa aj oceňovaný kameraman Martin Žiaran. Slovenské herectvo v nej zastupuje Diana Mórová, Dominika Morávková a Martin Huba. Diváci sa môžu tešiť aj na českých hercov, v rozprávkovej novinke účinkujú David Švehlík, Leona Skleničková, Jan Nedbal, Jakub Prachař, Ondřej Sokol a iní.

mórová koláž Čítajte viac Pozrite si premeny Mórovej v Let's Dance! Jej valčík na skladbu zo Schindlerovho zoznamu zostane top zážitkom celej šou

Pod scenár príbehu „o záhadnom Krakonošovi, ktorý stráži tajomstvá hôr pred chamtivými ľuďmi a poctivých ľudí pred chorobami a darebákmi“, sa podpísala Barbara Johnsonová, kreatívna producentka Českej televízie. Rozporuplná a tajomná postava Krakonoša patrí podľa autorky scenára k najzaujímavejším hrdinom českých povestí a rozprávok. „Ľudia si o tomto vládcovi a ochrancovi Krkonôš a tamojších pokladov rozprávajú už niekoľko storočí a kníh o ňom sú desiatky, možno stovky. Ani vedci sa však nevedia zhodnúť na tom, kto vlastne Krakonoš je a kde sa vzal,“ hovorí Johnsonová. Scenáristka napísala príbeh, ktorý prináša jednu z možných odpovedí na večnú otázku. „Kľúč k záhade sa skrýva v starom obraze a príbehu, ktorý siaha hlboko do minulosti. V rozprávke nemôže chýbať ani láska, obzvlášť tá pravá, schopná obetovať svoje šťastie pre šťastie milovanej bytosti. A pretože sme v Krkonošiach, sú tu aj poklady ukryté hlboko v horách, ku ktorým vedú tajné cesty, a ktoré mnohým nedajú spávať,“ naznačuje Johnsonová.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bebjak

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...