Prečo sa nezaujímate o tučné ženy v Európe a USA? Populárna iracká herečka žaluje magazín The Economist

Iracká herečka Enas Taleb (42) žaluje časopis The Economist za to, že použil jej fotku k článku o tom, že arabské ženy sú tučnejšie ako muži.

11.08.2022 09:00
Enas Taleb Foto:
Iracká herečka Enas Taleb počas podujatia "Babylon International Festival".
debata (3)

Podľa herečky týždenník použil záber bez jej súhlasu, vytrhol ho z kontextu, upravil vo photoshope a porušil jej slobodu aj súkromie, napísal spravodajský server BBC News.

V Iraku známa herečka a moderátorka talk show v rozhovore uviedla, že začala právne kroky v Spojenom kráľovstve. Týždenník na žiadosť o komentár bezprostredne nereagoval.

Článok s názvom „Prečo sú ženy v arabskom svete tučnejšie ako muži“ časopis zverejnil koncom júla. Snímka Talebovej, ktorú v ňom použili, bola zhotovená pred deviatimi mesiacmi na medzinárodnom festivale v irackej provincii Babylon.

Text tvrdí, že chudoba a spoločenské obmedzenia, ktoré držia ženy v domácnosti, sú jedným z dôvodov, prečo má nadváhu viac arabských žien ako mužov. Ďalším dôvodom môže byť to, že niektorí muži považujú „krivky“ za atraktívnejšie.

„Iračania často uvádzajú ako ideál krásy Enas Talebovú, herečku s oblými krivkami,“ píše sa v článku. Taleb text označila ako „urážku arabskej ženy všeobecne a irackých žien zvlášť“ a pýtala sa, prečo sa týždenník The Economist „zaujíma o tučné ženy v arabskom svete a nie v Európe alebo USA“.

Televízii Al-Arabíja herečka povedala, že kvôli článku čelila šikanovaniu na sociálnych sieťach. Dodala, že časopis má smolu, pretože ju nahneval. „Nevedeli, že som celebrita a verejne známa osoba. Krízy dokážem premeniť na zisk,“ uviedla herečka.

Časopisu New Lines oznámila, že je zdravá a spokojná s tým, ako vyzerá. „Pre mňa je to jediné, na čom záleží,“ vyhlásila herečka. 42-ročná Taleb patrí medzi najznámejšie iracké herečky a na instagrame ju sleduje deväť miliónov ľudí. Článok týždenníka Economist čelil kritike aj na sociálnych sieťach, niektorí používatelia ho obviňovali z „rasizmu“, „sexizmu“ a „zahanbovania“ arabských žien.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o obezite, jej nástrahách, zvykoch aj zlozvykoch Slovákov v stravovaní, či o tom, čo by sme mali zmeniť – hosťami bola lekárka, obezitologička a vedkyňa SAV Adela Penesová a lekár, dietológ Boris Bajer.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obezita #tučnota #Enas Taleb

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...