Štátne pocty a viac koncert ako pohreb! Austrália sa rozlúči s Newton-Johnovou veľkolepo

Pohreb britsko-austrálskej herečky a speváčky Olivie Newton-Johnovej so štátnymi poctami sa uskutoční v austrálskom štáte Viktória. Oznámil to vo štvrtok premiér tohto štátu Daniel Andrews.

14.08.2022 11:10
Olivia Newton-John Foto:
Herečka a speváčka Olivia Newton-John na jednom zo svojich posledných vystúpení v roku 2018.
debata (1)

Herečka zomrela v pondelok vo veku 73 rokov a jej rodina podľa politika Andrewsa prijala ponuku Viktórie na štátny pohreb. Premiér presné miesto a dátum neoznámil. Jeho úrad ešte diskutuje s herečkinými príbuznými o ďalších podrobnostiach.

712812714 Čítajte viac Pred smrťou zverejnila zaľúbenú foto s manželom! A čo bývalí Newton-Johnovej? Príbeh jedného z nich šokuje

„Bude to však viac koncert než pohreb, hodný obyvateľky štátu Viktória, ktorá prežila taký bohatý a štedrý život,“ napísal na Twitteri Andrews. Ktorí kolegovia, speváčky a speváci sa na podujatí zúčastnia, nie je tiež zatiaľ známe.

Herečka Olivia Newton-John na zábere z...
Herečka Olivia Newton-John na zábere z roku...
+6Speváčka a herečka Olivia Newton-John na zábere...

Úmrtie Newton-Johnovej však rozosmutnilo množstvo jej kolegov a po pondelňajších správach o jej smrti sa objavilo vo verejnom priestore množstvo kondolencií a sústrastných odkazov od jej bývalých spolupracovníkov, kolegov, ale aj priateľov z brandže.

Olivia Newton-Johnová sa narodila v septembri 1948 v meste Cambridge v Británii, avšak už ako päťročná sa s rodičmi presťahovala do Melbourne v austrálskej Viktórii. Zomrela 8. augusta v americkom štáte Kalifornia na následky rakoviny prsníka. Tú jej po prvý raz diagnostikovali už v roku 1992.

Newton-John, travolta Čítajte viac Jej otec zatkol Hitlerovu pravú ruku. Newtonová-Johnová nahrala vyše 20 albumov

Túto country speváčku a herečku preslávila úloha Sandy v muzikálovom filme Pomáda (Grease) z roku 1978. Newton-Johnová bola úspešná aj v 80. rokoch; v roku 1983 hrala vo filme Nebeský pár (Two of a Kind). Od roku 1979 je nositeľkou Radu Britského impéria. V roku 1981 jej odhalili hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Austrália #Olivia Newton-John #pocta #štátny pohreb

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...