V Bruseli sa chystá kráľovská svadba! Princezná Mária Laura mieri pred oltár, tu je budúca nevesta aj so ženíchom

Najstaršia dcéra princeznej Astrid, sestry kráľa Filipa, sa bude vydávať 10. septembra, potvrdil ovorca budúceho manželského páru Hervé Verhooselle a aj primátor Bruselu Philippe Close.

19.08.2022 13:00
673255987 Foto:
Princezná Maria Laura Belgická a jej snúbenec William Isvy.
debata (7)

Svadba princeznej Márie Laury Belgickej s Williamom Isvym sa uskutoční v Bruseli. Spravodajský kanál RTL Info citoval slová Verhoosella a Closa, podľa ktorých bude miestom civilného sobáša bruselská radnica. Princezná a jej nastávajúci požiadali, aby zostal tento oficiálny obrad súkromný, preto je naň pozvaná len blízka rodina. Náboženský obrad sa už bude konať pred väčším publikom, v ten istý deň o 14:30 v katedrále Svätého Michala a Guduly v historickom centre mesta. Do kostola bolo pozvaných viac ako 500 hostí.

„Aj napriek tomu, že obaja žijú v Londýne, bolo pre nich dôležité, aby sa zosobášili v Belgicku,“ uviedol Hervé Verhooselle.

V tej istej katedrále mali v septembri 1984 svadbu aj princezná Astrid s rakúskym arcivojvodom Lorenzom d'Este a v roku 1999 aj terajší kráľ Filip s Mathildou d'Udekem d'Acozovou. Princezná Astrid má päť detí – Amedea, Máriu Lauru, Joachima, Lujzu Máriu a Letíciu Máriu. Jej najstaršia dcéra bude mať v čase uzavretia sobáša 34 rokov.

„Je to dobrá príležitosť pre Máriu Lauru ukázať Brusel a našu krásnu krajinu svojim svokrovcom,“ uviedol Verhooselle. Begické médiá informovali, že civilnými svedkami budú na jednej strane sestry nevesty, princezné Lujza a Letícia, a na druhej strane brat a sestra Williama Isvyho. Bohoslužba bude katolíckym obradom, ktorý bude viesť kardinál Jozef De Kesel, počas obradu zaznejú kresťanské a židovské piesne.

Princezná Mária Laura a jej budúci manžel sa spoznali počas štúdia na prestížnej McGillovej univerzity v Montreale v Kanade. Svoje zásnuby oznámili vlani v decembri. Budúci člen rozvetvenej belgickej kráľovskej rodiny pracuje ako investičný bankár v Londýne, narodil sa v Paríži britskej matke a francúzsko-marockému otcovi.

Tu je rebríček tých najkrajších kráľovských párov spolu s palácmi, ktoré sú ich domovom.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #kráľovská svadba

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....