Vojvodkyňa Meghan odštartovala svoj podcast! Jej hosť? Športová megahviezda

Koncom augusta 2020 vojvodkyňa Meghan a princ Harry oznámili partnerstvo medzi Spotify a ich produkčnou spoločnosťou Archewell Audio.

24.08.2022 15:00
Netherlands Invictus Games Foto: ,
Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.
debata

Takmer o dva roky neskôr je tu prvá epizóda exkluzívnej série Spotify „Archetypes“. Bývalá seriálová herečka sa v podcaste zaoberá „nálepkami“, ktoré ženy brzdia v ich rozlete.

Prvým hosťom sa stala jedna z dlhoročných a najlepších kamarátok vojvodkyne, Serena Williams (40), ktorá len nedávno oznámila svoj odchod z profesionálneho tenisu. Vojvodkyňa s ňou diskutuje o dvojakom metri v súvislosti s ctižiadostivosťou žien a mužov. Slovo „ambície“ označila ako „veľmi, veľmi, škaredé“, pokiaľ ide o ženy, čo sa jej nepáči. Narážala tak na vnímanie ambicióznych žien v spoločnosti.

„Nepamätám si, že by som niekedy osobne pocítila negatívny význam slova ‚ambiciózny‘ predtým, ako som začala chodiť so svojím, teraz už, manželom,“ povedala vojvodkyňa zo Sussexu. „Ale pre niektorých je ctižiadostivosť očividne strašná, strašná vec… u ženy.“

Serena Williams, ktorá len pred časom oznámila koniec svojej profesionálnej kariéry, dodala, že ženy sú často v tomto smere zaškatuľkované spojeniami: „je ambiciózna a má ciele“ – čo tiež poukazuje na negatívne dopady slova ambiciózna pre ženy. Následne čítala článok o tom, že školáčky sa na hodinách čoraz menej ozývajú, pretože sa stávajú terčom hanlivých poznámok. „Dúfam, že sa nám podarí naučiť dievčatá dvíhať ruky a nebáť sa,“ povedala 40-ročná tenistka.

Tenistka Serena Williams v šatách z dielne...
Tenistka Serena Williams a jej manžel Alexis...
+17Tenistka Serena Williams v roku 2021 na...

Spotify prinesie celkovo 12 epizód podcastu, v ktorých sa Meghan bude venovať aj otázke „škatuľkovania“ žien do istých rolí a pozícií počas niekoľkých generácií. Bude sa pokúšať nájsť odpovede na otázky, kde sa takýto prístup k ženám berie a ako sa ho v spoločnosti možno zbaviť. Takisto prinesie príbehy inšpiratívnych žien, ktoré sa pokúsili v priebehu generácií z týchto „škatuliek“ vymaniť a dokázali v istom zmysle „zmeniť svet“.

Pozrite si medailón manželky princa Harryho: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
Princ Harry sa zdraví s Mondlim Gungubelem z...
+18Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Meghan

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....