Ponáhľali sa, osud rozhodol inak: Princ Harry už babičku kráľovnú nestihol! Načas neprišiel ani jeho brat William

Napriek správam o tom, že zrušil celý svoj program a ponáhľal sa okamžite za svojou milovanou starou mamou, princ Harry nestihol dať posledné zbohom kráľovnej Alžbete II.

09.09.2022 06:42
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry na zadnom sedadle automobilu počas príchodu do Balmoralu v Škótsku v momente, keď už bola ohlásená smrť kráľovnej Alžbety II.
debata (12)

Ako ukazuje online mapovanie diania na kanáloch a platformách spravodajskej BBC, princ Harry dorazil do Balmoralu až neskôr v podvečerných hodinách, kráľovná bola už v tom čase mŕtva. Nebol však jediný, kto sa nestihol rozlúčiť so slávnou panovníčkou – matkou a starou mamou.

Germany Čítajte viac Zlé vzťahy bokom! Princ Harry zrušil program a ponáhľal sa za babičkou. Meghan po jeho boku nechýba

Podľa zdrojov, na ktoré sa odvoláva Daily Mail, sa pred posledným výdychom 96-ročnej Alžbety II. stihli s ňou stretnúť len dve najstaršie deti – princ Charles a princezná Anne. Obaja boli medzi prvými členmi kráľovskej rodiny, ktorí dorazili vo štvrtok do škótskeho zámku Balmoral a sedeli pri smrteľnej posteli, na ktorej kráľovná Alžbeta II. skonala. Jej ďalšie dve deti, synovia – princ Andrew a princ Edward, ale aj vnukovia – princovia William a Harry už dorazili vraj v čase, keď kráľovná bola po smrti.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

Ako vôbec posledný do Škótska prišiel práve Harry, ktorý dorazil do zámku zhruba hodinu po tom, čo televízne stanice a weby vo Veľkej Británii a vo svete oznámili úmrtie najdlhšie vládnucej panovníčky v histórii. Rodina vraj čakala do poslednej chvíle, aby samotný akt oznámenia bol v súlade s pravidlami, ale aby tiež naznačoval zjednotenie na rodinnom fronte. Napokon však prebehlo ešte pred Harryho príchodom. Správy o tom, že je po jeho boku jeho manželka Meghan, sa tiež nepotvrdili. Plánom bolo, že dorazí neskôr, vo štvrtok zostala v Londýne.

Alžbeta II. a Slovensko
Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv. Britain Commonwealth Day Čítajte viac Týmto upokojujúcim záberom reagovali William a Kate na úmrtie kráľovnej Alžbety II.

Televízny komentátor CNN ešte vo štvrtok večer vysvetľoval svoj pohľad na večerné oznámenie kráľovninej smrti. „Napriek tomu, že už princ Harry nie je vo výkonnej úlohe v rámci rodiny, stále patrí medzi jej najdôležitejších členov a je súčasťou nástupníckej línie. Myslím si, že ho tam chceli mať predtým, než urobia akékoľvek vyhlásenie. Pôsobilo by pohŕdavo, ak by urobili vyhlásenie predtým, než sú všetci za bránami Balmoralu,“ uviedla CNN. Harryho však vyhlásenie o babičkinej smrti nepočkalo, naznačuje následne vývoj štvrtkového dňa (udalosti môžete sledovať tu).

Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 1988...
+31Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...

Okrem Meghan sa do Balmoralu nevybrala ani vojvodkyňa Kate, manželka princa Williama, ktorá mala zostať s ich troma deťmi.

VIDEO: Čo vlastne znamená Operácia jednorožec.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Britská kráľovná Alžbeta II. počas vítania...
Britská kráľovná Alžbeta II. (na snímke) počas...
+18Kráľovná Alžbeta II. (uprostred) počas...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #úmrtie #kráľovná Alžbeta II. #posledná rozlúčka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...