Dráma pár hodín pred smrťou kráľovnej? Príď, ale bez Meghan, odkázal vraj Harrymu jeho otec

Britská kráľovná Alžbeta II. je mŕtva len pár dní a už sa z prostredia kráľovského paláca šíria klebety o ďalšej veľkej rodinnej dráme. Mala sa odohrávať v posledných hodinách jej života a jej stredobodom bola opäť Meghan Markle.

10.09.2022 17:09
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle na archívnom zábere.
debata (11)

Ako píšu britské médiá, napríklad denník The Sun alebo jeho konkurent Daily Mail, odvolávajúc sa na svoje zdroje priamo z paláca, princ Charles, dnes už kráľ Karol III., vraj výslovne požiadal svojho syna, princa Harryho, aby nepriviedol so sebou do Balmoralu manželku Meghan.

Princ Harry Čítajte viac Ponáhľali sa, osud rozhodol inak: Princ Harry už babičku kráľovnú nestihol! Načas neprišiel ani jeho brat William

Britský The Sun píše, že súčasný britský kráľ, ktorý v piatok zložil prísahu a prihovoril sa britskému ľudu, osobne volal svojmu synovi so žiadosťou, aby Meghan Markle nechodila. „Povedal mu, že by nebolo vhodné, aby sa Meghan objavila v Balmorale v takýchto smutných chvíľach, ktoré mala prežívať spoločne len tá najbližšia rodina,“ tvrdí zdroj pre The Sun. „Niekoľkokrát mu tiež zdôraznili, že do Balmoralu nepríde ani Williamova manželka, vojvodkyňa Kate, ktorá naozaj do Škótska necestovala a zostala s troma deťmi doma. "Princ Charles to povedal veľmi jasne, Meghan nebola vítaná,“ píše britský denník.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

Keď sa potom popoludní vo štvrtok, pár hodín pred úmrtím kráľovnej Alžbety II., objavili správy o tom, že do Balmoralu cestuje Harry aj s manželkou Meghan, vyvolalo to vraj poriadne rozčúlenie medzi najbližšími príbuznými. Hovorca princa Harryho vraj údajne do hodiny menil svoje vyhlásenie a snažil sa uviesť situáciu na pravú mieru s informáciou, že do Škótska cestuje iba princ.

Britain Queen Elizabeth II Čítajte viac Náhla zmena plánu! Čo sa stalo v okamihoch rozhodnutia, keď Meghan usúdila, že do Balmoralu nepôjde?

O tom, ako to bolo, existuje niekoľko teórií, pričom vo všetkých hrajú kľúčovú rolu vojvodkyne – teda Meghan a Kate. Časť médií sa domnieva, že Harry s Meghan si uvedomili, že by nevyzeralo dobre, ak prídu spoločne, keď Kate nebude v Balmorale. Druhá pracuje s teóriou, že neprítomnosť Kate ako budúcej princeznej z Walesu (tento titul získa už čoskoro, momentálne jej k vojvodcovskému titulu z Cambridge pribudol aj titul vojvodkyne z Cornwallu) bola jasnou čiarou. A Meghan jednoducho dostala zákaz prísť.

Britský princ Harry s manželkou Meghan...
Britský princ Harry s manželkou Meghan...
+12Britský princ Harry s manželkou Meghan...

Niektoré britské médiá však dokonca tvrdia, že pôvodne do Balmoralu nemal cestovať ani princ Harry, no jeho otec sa napokon rozhodol (aj preto, že sa Harry zhodou okolností nachádzal v tom čase v Británii) ho zavolať. Viacero zdrojov z paláca však naznačuje, že vzťahy medzi rodinnými príbuznými sú napäté.

Britain Commonwealth Day Čítajte viac Týmto upokojujúcim záberom reagovali William a Kate na úmrtie kráľovnej Alžbety II.

„Je ťažké tráviť čas s niekým, o kom viete, že sa chystá napísať o vás knihu a odhaliť veci z vášho súkromia,“ cituje The Sun svojho informátora. Faktom je, že či už vojvodkyňa zo Sussexu – teda Meghan Markle, alebo jej manžel – princ Harry – o pomeroch v kráľovskej rodine hovoria často a stavajú zvyšok jej členov do nie príliš lichotivého svetla. Ani napriek tomu sa však jazýček na váhe sympatií nepreklápa ich smerom. Skôr naopak.

O úmrtí kráľovnej Alžbety II. čítajte všetko tu – v našej kráľovskej téme.

VIDEO: Cesta Alžbety II. na trón odštartovala najväčším škandálom, aký britská monarchia nezažila

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #úmrtie #princ charles #kráľovná Alžbeta II. #Meghan Markle

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...