Stála pri mne v najkrajších aj najťažších chvíľach života! Prvé slová princa Williama o babičke - kráľovnej dojímajú svet

Princ William v sobotu sľúbil, že si uctí pamiatku svojej starej mamy, kráľovnej Alžbety II. tým, že podporí svojho otca, kráľa Karola III. Uviedol to vo svojom prvom vyhlásení po smrti britskej kráľovnej.

11.09.2022 08:00
Princ William Foto: ,
Princ William sa stretol so zástupcami verejnosti pred Windsor Castle.
debata

William sa po smrti Alžbety II. stal následníkom britského trónu a jeho otec, kráľ Karol III., mu udelil titul princ z Walesu. William vo vyhlásení uviedol, že potrvá nejaký čas, kým si uvedomí, že život bez starej mamy je naozaj skutočnosťou. Kráľovnú označil za mimoriadneho lídra a ocenil jej „absolútnu“ oddanosť Británii, britskému Spoločenstvu národov (Commonwealthu) a ďalším 14 krajinám, v ktorých bola tiež hlavou štátu.

Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...
Záber na princa Harryho a jeho manželku Meghan,...
+16Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...

"Prišiel som o babičku. Ale aj keď smútim nad jej stratou, cítim zároveň neuveriteľnú vďačnosť… Bola po mojom boku v mojich najšťastnejších chvíľach. A stála mi po boku aj v tých najsmutnejších dňoch. Vedel som, že tento deň raz príde, ale bude chvíľu trvať, kým si uvedomím, že život bez babičky už naozaj nastal,“ uviedol princ z Walesu vo videu, ktoré sa objavilo na instagrame.

Britain Royals Čítajte viac Obrovské gesto zmierenia! Princ William a Kate s bratom Harrym a Meghan spolu, davy boli nadšené aj dojaté

Kráľovná Alžbeta II. podľa Williama hovorila, že „smútok je cena, ktorú platíme za lásku“. „Všetok smútok, ktorý budeme cítiť v nasledujúcich týždňoch, bude dôkazom lásky, ktorú sme cítili k našej mimoriadnej kráľovnej… Uctím si jej pamiatku tým, že podporím svojho otca, kráľa, všetkými možnými spôsobmi,“ povedal princ.

zväčšiť Princ William, jeho manželka Kate, princ Harry... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Britain Royals Princ William, jeho manželka Kate, princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu mávajú zástupcom verejnosti pred Windsor Castle, kam ich prišli pozdraviť.

William, starší syn kráľa Karola III. z jeho prvého manželstva so zosnulou princeznou Dianou, povedal, že počas svojho života ťažil z kráľovninej múdrosti a istoty. Alžbeta II. ponúkla rady a podporu Williamovej manželke Catherine, princeznej z Walesu. Ich ich tri deti George, Charlotte a Louis budú celý život spomínať na prázdniny, ktoré s ňou strávili.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Čítajte viac Dráma pár hodín pred smrťou kráľovnej? Príď, ale bez Meghan, odkázal vraj Harrymu jeho otec

„Ďakujem jej v mene mojej generácie za to, že nám bola vzorom svojou službou a dôstojnosťou vo verejnom živote,“ dodal William, ktorý sa v sobotu tiež objavil na verejnosti s manželkou Kate po boku brata – princa Harryho a jeho manželky Meghan Markleovej, vojvodkyne zo Sussexu. Podľa médií tak rodina ukázala snahu o zmierenie a jednotu v náročných chvíľach po smrti panovníčky.

Kráľovná Alžbeta II. zomrela vo štvrtok 8. septembra vo veku 96 rokov na zámku Balmoral v Škótsku. Jej syn, kráľ Karol III., sa v sobotu predpoludním oficiálne stal novým britským panovníkom.

VIDEO: Jeho kráľovská výsosť princ William, princ z Walesu

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #úmrtie #spomienka #kráľ Karol III.

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....