U koho skončia psí miláčikovia zosnulej Alžbety II.? Nielen u členov kráľovskej rodiny

Po úmrtí kráľovnej Alžbety II. Briti špekulovali okrem iného o tom, kto sa postará o jej milované psy corgi.

12.09.2022 07:43
290555296 Foto:
Kráľovná Alžbeta II. a jej psy na zábere z roku 1953.
debata

Podľa bulvárneho denníka The Daily Mirror sa na túto úlohu podujal kráľovnín syn Andrew a jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová. Práve Andrew a jeho dcéry, princezné Eugenie a Beatrice, dva najmladšie psy kráľovnej vlani darovali, aby jej pomohli preklenúť ťažké obdobie po smrti manžela, princa Philipa.

princovia William (vľavo) a Harry Čítajte viac Žiaden príkaz od kráľa! Nepridáte sa k nám aj s Meghan, napísal vraj princ William bratovi

Kráľovná mala štyri psy – dva corgi, jedného kríženca corgi s jazvečíkom a jedného kokeršpanela. Kokeršpaniel – suka Lissy – zrejme skončí u niektorého zo zamestnancov zosnulej panovníčky.

Apríl 1935. Alžbeta počas jazdy na koni v parku...
Február 1936. Deväťročná Alžbeta s jej psíkom v...
+9August 1942. Alžbeta a jej mladšia sestra...

Alžbeta II. bola známa milovníčka psov a dávala prednosť práve plemenu corgi. Za život mala viac ako tri desiatky psov – prvého corgiho daroval jej a jej sestre Margaret ešte keď boli mladé princezné v roku 1933 ich otec, vtedy vojvoda z Yorku a neskorší kráľ Juraj VI. Sučka Susan dokonca s kráľovnou išla aj na svadobnú cestu. O jej miláčikov bolo vždy dobre postarané, o ich stravu sa staral kráľovnin kuchár.

Britský kráľ Karol III. a Camilla Čítajte viac Karol III. si počká na britskú korunu do roku 2023

Psy Alžbety II. si zahrali aj vo videu, v ktorom sa panovníčka objavila po boku britského herca Daniela Craiga čoby Jamesa Bonda v krátkom videu na úvodný ceremoniál Olympijských hier v Londýne v roku 2012.

Svojich miláčikov majú aj princ Charles a jeho manželka, vojvodkyňa Camilla a samozrejme, aj princ William s rodinou. O aké psy ide? Pozrite si video!

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Alžbeta II.

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...