OBRAZOM: Smútok v tvári Kate, posledná poklona od Meghan, kráľovská rodina vzdala úctu kráľovnej

Rakva s pozostatkami kráľovnej Alžbety II. sa už nachádza v priestoroch Westministerskej sály. Ku katafalku s truhlou sa prišli pokloniť jej najbližší.

14.09.2022 18:49
Princ William s manželkou Kate Foto: ,
Princ William s manželkou Kate, princeznou z Walesu odchádzajú, za nimi vzdáva úctu zosnulej kráľovnej vojvodkyňa Meghan a jej manžel - princ Harry.
debata (5)

Už v stredu o 18. hodine sa otvorili brány priestorov pre verejnosť, aby sa mohla prísť pokloniť zosnulej kráľovnej Alžbete II., ktorá zomrela vo štvrtok 8. septembra. Ešte predtým, než vpustili do Westministerskej sály davy ľudí, z ktorých mnohí sa nachádzajú v Londýne už niekoľko dní len kvôli možnosti dať posledné zbohom kráľovnej, urobili tak jej najbližší.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Vojvodkyňa Meghan sa ukláňa pred truhlou s...
+24Princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan,...

Vzdať úctu prišli všetky jej deti, ktoré tiež počas sprievodu smerujúceho od Buckinghamského paláca kráčali za lafetou. Manželky kráľa Karla III., princov Williama a Harryho dorazili do sídla parlamentu automobilom a neskôr sa pripojili ku svojim manželom. Na záberoch je vidieť, ako kráľovská rodina (oblečená výlučne v čiernej farbe) stojí zjednotene v radoch za sebou.

princ Harry, princ William Čítajte viac Bratia William a Harry spojení smútkom za babičkou: No toto je znak, že mladší princ je 'vydedencom'

Pozornosť pútali najmä kráľovské dvojice – princ Harry s manželkou Meghan a jeho starší brat – princ William s manželkou Kate. O bratoch sa posledné mesiace totiž písalo predovšetkým v súvislosti s údajným konfliktom, ktorý medzi nimi trvá nejaký čas. Na spomienkovom obrade sa však ukázala ich jednota, ktorá nasledovala aj po významnom „geste“ z víkendu. Vtedy sa oba páry prišli pozdraviť s trúchliacimi zástupcami verejnosti a prezreli si kvetinovú výzdobu a odkazy zosnulej kráľovnej.

zväčšiť Zľava: Peter Phillips, Princ Harry, Meghan,... Foto: SITA/AP, Jacob King
Britain Royals Zľava: Peter Phillips, Princ Harry, Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, Kate, princezná z Walesu.

V súvislosti so stredajším sprievodom však médiá upozornili aj na fakt, že princ Harry, rovnako ako jeho strýko – princ Andrew, nemali na sebe uniformy. Pričom obaja slúžili v armáde a majú niekoľko vojenských hodností. Týmto gestom ich údajne chcela kráľovská rodina „odlíšiť“ a ukázať ich postavenie v rámci aktuálnej situácie. Harryho hovorca pred začiatkom sprievodu uviedol, že „Harryho vojenská služba nespočíva v uniforme“.

Britain Royals Čítajte viac Obrovské gesto zmierenia! Princ William a Kate s bratom Harrym a Meghan spolu, davy boli nadšené aj dojaté

Tisíce ľudí už od pondelka stoja v rade, kde čakajú na možnosť pokloniť sa rakve s kráľovnou, ktorá bude vo Westminsterskej sále uložená do pondelkových 07:30 SELČ. Briti pochovajú Alžbetu II. v pondelok, na kedy vláda vyhlásila štátny sviatok.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #princ Harry #úmrtie #posledná rozlúčka #vojvodkyňa Meghan

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...