Úsmev zbožňovanej Kate, skromnosť populárnej Sophie - oboje dojíma Britov! Stretli sa so smútiacou verejnosťou

Najprv prišli vo štvorici ako zjednotení bratia a ich manželky. Vo štvrtok sa však princ William a jeho manželka Kate znovu stretli so zástupcami verejnosti - tentoraz už samostatne.

16.09.2022 09:16
Princ William a jeho manželka Kate, princ a... Foto: ,
Princ William a jeho manželka Kate, princ a princezná z Walesu si prišli pozrieť kvetinovú výzdobu a kondolenčné odkazy pre zosnulú kráľovnú v Sandrigham Estate v Norfolku.
debata (1)

Ako poukazujú svetové médiá, išlo o vôbec prvú oficiálnu samostatnú aktivitu, ktorú manželský pár absolvoval po tom, čo získali titul princa a princeznej z Walesu. Budúci následník britského trónu a jeho polovička sa objavili v Norfolku pri jednej z usadlostí, ktorú vlastnila a pravidelne navštevovala kráľovná Alžbeta II. – pri Sandringham Estate.

Ľudia v Norfolku v blízkosti Sandrigham Estate...
Kate, princezná z Walesu sa stretla s davmi...
+13Princ Edward sa stretol so zástupcami...

Podobne ako počas uplynulého víkendu sa aj tu prešli Kate s Williamom popri bránach a oplotení usadlosti, obložených kvetmi či odkazmi a spomienkami na zosnulú kráľovnú. Nevyhli sa ani stretnutiu so zástupcami verejnosti, pričom tentoraz už nad smútkom prevládla dobrá nálada. Dvojicu zachytili objektívy pri úsmevoch, krátkych rozhovoroch s vybranými kondolujúcimi, princ William sa dokonca neváhal odfotiť s jednou z účastníčok na selfie. Princezná Kate si zase vzala od jednej zo žien kyticu lososovo sfarbených gladiol.

Princ William s manželkou Kate Čítajte viac OBRAZOM: Smútok v tvári Kate, posledná poklona od Meghan, kráľovská rodina vzdala úctu kráľovnej

V rovnakom momente sa v inej časti Anglicka, konkrétne v Manchesteri, stretli so zástupcami verejnosti princ Edward a jeho manželka Sophie, grófka z Wessexu. Najmladší syn zosnulej panovníčky a jeho manželka, ktorá bola údajne najobľúbenejšou členkou rodiny pre samotnú kráľovnú Alžbetu (viac čítajte tu), navštívili centrálnu knižnicu v Manchestri, kde si napríklad prečítali odkazy a prezreli maľované obrázky od detí. Následne sa presunuli do mestskej katedrály, aby tam na počesť Alžbety II. zapálili sviečku.

zväčšiť Princ Edward a jeho manželka Sophie, grófka z... Foto: SITA/AP, Peter Byrne
Princ Edward a jeho manželka Sophie, grófka z Wessexu Princ Edward a jeho manželka Sophie, grófka z Wessexu si čítajú odkazy od detí pre zosnulú kráľovnú.

Nie je asi úplná náhoda, že práve Kate s princom Williamom a Sophie s princom Edwardom absolvovali aj vo štvrtok aktivity v kontakte s britskou verejnosťou. Práve tieto dve dvojice sú totiž považované za vôbec najobľúbenejšie v rámci britskej monarchie u bežných Britov. Obe ženy, Kate aj Sophie nemajú urodzený pôvod, čo zvyšuje ich popularitu v očiach britských žien aj mužov. Navyše sú obe pomerne bezprostredné a prirodzené, rozdiel je akurát v tom, že princezná Kate je už dávno zvyknutá na pozornosť a sú momenty, keď si ju zjavne užíva. Grófka z Wessexu sa správa omnoho striedmejšie a drží sa v ústraní, no počas dôležitých momentov dokáže svoju verejnú funkciu v rámci kráľovskej rodiny naplniť veľmi efektívne, zhodujú sa odborníci na kráľovskú rodinu.

princ Harry, princ William Čítajte viac Bratia William a Harry spojení smútkom za babičkou: No toto je znak, že mladší princ je 'vydedencom'

Na piatok večer je naplánovaná vigília pri Alžbetinej rakve za účasti jej štyroch detí vrátane nového kráľa Karola III v priestoroch Westministerskej sály. V pondelok po pohrebnom obrade potom rakvu s kráľovnou Alžbetou II. uložia na posledné miesto odpočinku na Windsorskom hrade vedľa jej zosnulého manžela princa Philipa.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Vojvodkyňa Meghan sa ukláňa pred truhlou s...
+24Princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan,...

Katafalk s truhlou momentálne stojí v najstaršej časti sídla britského parlamentu, kde zosnulej panovníčke vyjadrujú poslednú úctu tisíce ľudí. Rad čakajúcich, ktorí sa chceli pokloniť kráľovnej, vo štvrtok stále rástol a na poludnie dosahoval takmer 6,5 kilometra.

VIDEO: Camilla – rozprávkový príbeh o milenke

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #úmrtie #princezná Kate #princ Edward #grófka z Wessexu

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...