Vždy si budem pamätať jej úsmev aj nádherné oči, hovorí o kráľovnej Alžbete II. Camilla

Kráľovná Alžbeta II. si po nástupe na trón vybudovala vlastnú rolu vo svete ovládanom mužovi a bola vždy súčasťou našich životov. Jej úsmev bol nezabudnuteľný a mala nádherné modré oči. V predtočenom videu to uviedla kráľovná manželka, manželka nového britského kráľa Karola III. Celý záznam rozhovoru v nedeľu večer odvysiela televízia BBC.

18.09.2022 15:08
Britain Remembrance Sunday Foto: ,
Vojvodkyňa Camilla na archívnom zábere.
debata (7)

Kráľovná manželka tiež povedala, že Alžbeta II. „bola súčasťou našich životov odjakživa“. Camilla mala štyri roky, keď Alžbeta II. v roku 1952 nastúpila na trón. „Teraz mám 75 a nepamätám si tam nikoho iného ako kráľovnú,“ dodala. Pri spomienke na panovníčku tiež popísala jej „nádherné modré oči“. „Vždy si budem pamätať jej úsmev. Ten úsmev je nezabudnuteľný,“ povedala.

Princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Čítajte viac Po Williamovi vyjadril smútok nad stratou babičky aj Harry! V jeho vetách nechýbala zmienka o Meghan

V rozhovore pre dokument BBC Camilla tiež opisuje, ako si kráľovná musela vybudovať svoju rolu. Podľa nej bola panovníčka v ťažkej pozícii ako žena vo svete, ktorému dominujú muži. „Neexistovali premiérky ani prezidentky. Ona bola jediná, takže si myslím, že si svoju rolu vybudovala sama,“ poznamenala. Celý záznam BBC odvysiela v nedeľu o 20.00 stredo­európskeho času, o hodinu neskôr bude Spojené kráľovstvo za zosnulú panovníčku držať minútu ticha.

zväčšiť Britská kráľovná Alžbeta II. a jej nevesta -... Foto: SITA/AP, Oli Scarff
Britain Queen Platinum Jubilee Britská kráľovná Alžbeta II. a jej nevesta - vojvodkyňa Camilla z Cornwallu na zábere z júna 2021.

Alžbeta II. zomrela vo štvrtok 8. septembra vo veku 96 rokov. Na tróne strávila 70 rokov a stala sa najdlhšie vládnucou panovníčkou v britských dejinách. Pohreb bude v pondelok 19. septembra vo Westminsterskom opátstve.

Pred tohtoročnými oslavami svojho platinového jubilea kráľovná uviedla, že je jej „úprimným prianím“, aby sa vtedajšia vojvodkyňa z Cornwallu stala známou ako kráľovná manželka, až sa Charles stane kráľom. Tým ukončila dlhoročné debaty o tom, ako budú Camille po Charlesovom nástupe na trón hovoriť.

Princ Harry absolvoval vigíliu vo vojenskej...
Princ Harry na vigílii na pamiatku kráľovnej...
+12Lady Louise Windsor a princezná Eugenie...

Kráľovná tiež vyzvala verejnosť, aby podporila jej nevestu a syna, až bude novým panovníkom. Verejnosť sa môže pokloniť rakve s kráľovnou vo Westminsterskom paláci do pondelkových 06:30 (07:30 SELČ). Podľa priebežne odhadu britských úradov teraz predpokladaná doba čakania v rade od začiatku do konca je 13 hodín a 30 minút. V Londýne je polojasno a 12 stupňov Celzia.

Británia Karol III. prejav kráľ Čítajte viac Karol III. sa po prvý raz prihovoril ako kráľ, znela nová hymna

Počas piatka a soboty večer sa pri rakve vystriedala aj najbližšia rodina. V piatok držali stráž zhruba 15 minút pri katafalku s rakvou vo Westministerskej sále všetky štyri deti kráľovnej Alžbety II., v sobotu v zhruba rovnakom čase sa okolo truhly postavilo jej osem vnúčat. Viac si pozrite v galérii vyššie.

VIDEO: Camilla – rozprávkový príbeh o milenke

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 1988...
+31Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #postavenie #vojvodkyňa Camilla #panovníčka

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...