Britmi zbožňovaný prírodovedec aj hviezda Kliniky Grace! Ktoré slávne tváre sa očakávajú na pohrebe kráľovnej?

Okrem predstaviteľov štátov a členov kráľovských rodín z celého sveta sa štátneho pohrebu zúčastní aj niekoľko slávnych tvárí.

19.09.2022 07:45
Collage Maker-19-Sep-2022-07.47-AM Foto:
Herečka Sandra Oh a prírodovedec David Attenborough.
debata (1)

Na štátnom pohrebe kráľovnej Alžbety II. (1926–2022) sa okrem predstaviteľov štátov a členov kráľovských rodín z celého sveta zúčastní aj niekoľko celebrít. Medzi nimi bude napríklad aj seriálová hviezda Sandra Oh (51), ktorá sa ho zúčastní ako členka kanadskej delegácie sprevádzajúcej kanadského premiéra Justina Trudeaua. Herečku, ktorá sa narodila kórejským rodičom v Kanade, diváci poznajú vďaka úlohe v seriáli „Killing Eve“, za ktorú si vyslúžila už štyri razy nomináciu na cenu Emmy. Ale slovenským divákom je známejšia vďaka postave lekárky Cristina Yang zo seriálu Klinika Grace (2005 – 2014), ktorá jej vyniesla až päť nominácií na prestížnu cenu Emmy.

Britain Royals Čítajte viac Čierna farba, klobúky či perly - pohrebný dress-code má prísne pravidlá! Do čoho oblečú zosnulú kráľovnú?

Oh je od júna 2022 nositeľkou rytierskeho rádu „Rádu Kanady“ (Order of Canada), najvyššieho vyznamenania z rúk kráľovnej pre kanadských civilistov, ktoré udeľuje britský panovník za celoživotné dielo. Súčasťou kanadskej delegácie bude aj kanadský hudobník Gregory Charles (54) a plavec Mark Tewksbury (54).

David Beckham v rade ľudí smerujúcich na...
David Beckham na rozlúčke so zosnulou  britskou...
+6David Beckham na rozlúčke so zosnulou  britskou...

Ako informujú britské médiá, okrem iných aj stránka independent.co.uk, očakáva sa aj prítomnosť slávneho prírodovedca Sira Davida Attenborougha, skladateľa lorda Andrewa Lloyda-Webbera (74) a bývalého pretekára Sira Jackieho Stewarta (83).

Sir David Attenborough (96), narodený len niekoľko týždňov po zosnulej kráľovnej, si už celé desaťročia udržiaval blízky profesionálny aj priateľský vzťah s členmi kráľovskej rodiny, tešil sa aj kráľovninej priazni, jeho účasť teda médiá očakávajú. V rozhovore pre BBC počas uplynulého týždňa povedal, že prejavy smútku sú okamihmi vzdávania vďaky zosnulej panovníčke. David Attenborough, ktorý sa narodil 8. mája 1926, patrí k najznámejším popularizátorom vedy. Jeho prírodovedné snímky, ktoré už od polovice 50. rokov pripravuje hlavne pre BBC, lákajú k obrazovkám milióny divákov po celom svete. Kráľovná Alžbeta II. ho v roku 1985 povýšila do šľachtického stavu.

David Attenborough Čítajte viac Prírodovedca Attenborougha zbožňujú milióny, vrátane detí Williama a Kate! Oslavuje 95 rokov

Zúčastniť sa popri Lloyd-Webberovi môže aj popová hviezda Gary Barlow, keďže dvojica sa spolu podieľala na piesni „Sing“, ktorá bola zložená ku kráľovninmu diamantovému jubileu v roku 2012. A takisto sa uvažuje o účasti predstaviteľa Jamesa Bonda, herca Daniela Craiga, ktorý si s kráľovnou zahral vo videu pri príležitosti otváracieho ceremoniálu Olympijských hier v Londýne v roku 2012. Skloňujú sa aj mená speváka Eltona Johna, herca Stephena Frya a hereckej hviezdy Helen Mirrenovej.

Princ Harry absolvoval vigíliu vo vojenskej...
Princ Harry na vigílii na pamiatku kráľovnej...
+12Lady Louise Windsor a princezná Eugenie...

Verejnosť mala až do pondelňajšieho rána možnosť osobne sa rozlúčiť s panovníčkou, ktorá zomrela pred týždňom vo svojom škótskom sídle Balmoral. V budove parlamentu v centre Londýna sa mohli smútiaci ľudia pokloniť rakve so zosnulou britskou kráľovnou. Pozornosti médií neušla ani prítomnosť bývalého kapitána britskej futbalovej reprezentácie Davida Beckhama. Rad si vystála aj televízna hviezda Sharon Osbourne (69). „Milujem kráľovnú a prišla som sem, pretože som monarchistka a milujem kráľovskú rodinu,“ povedala Osbourne pre ITV News.

Úmrtie kráľovnej Alžbety II. dá do pohybu množstvo vecí, ktorých chod musí prebehnúť úplne bezchybne, tento plán je nazývaný Operácia "Jednorožec".
Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Vojvodkyňa Meghan sa ukláňa pred truhlou s...
+24Princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...