Toto je posledný portrét kráľovnej Alžbety II.! Lúči sa nákazlivým smiechom, výnimočný je aj šperk na šatách

Pár hodín pred pondelňajším pohrebom zverejnil Buckinghamský palác posledný oficiálny portrét zosnulej britskej panovníčky Alžbety II.

19.09.2022 08:30
debata (6)
zväčšiť Portrét zosnulej kráľovnej Alžbety II., ktorý v... Foto: SITA/AP, Ranald Mackechnie
Alžbeta II. (96) Portrét zosnulej kráľovnej Alžbety II., ktorý v nedeľu 18.9. (deň pred jej pohrebom) zverejnil Buckinghamský palác.

Voľba padla na fotografiu Ranalda Mackechnieho, pričom výsledok možno vyvolá úsmev alebo príjemnú nostalgickú spomienku u väčšiny fanúšikov monarchie a panovníčky samotnej. Kráľovnú zachytil fotograf so srdečným, priam nákazlivým úsmevom na tvári. Alžbeta II. sa smeje od ucha k uchu a dobrú náladu ešte podčiarkuje, že sa jej z úsmevu tvoria vejáriky vrások okolo očí aj na lícach.

Britain Royals Čítajte viac Čierna farba, klobúky či perly - pohrebný dress-code má prísne pravidlá! Do čoho oblečú zosnulú kráľovnú?

Ako píše americký magazín Vogue.com, kráľovná mala v momente tvorby posledného záberu na sebe svetlomodré šaty, ktoré doplnil jeden z jej najobľúbenejších šperkov – trojradový perlový náhrdelník. Ten mimochodom získala princezná z Walesu Kate, už pred pár dňami ju zachytili objektívy s rovnakým šperkom na jednej z recepcií pred kráľovským pohrebom.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

Ešte viac ako perly však zaujme výrazná brošňa pripnutá na šatách. Ide o veľmi osobný dar, ktorý vraj kráľovná považovala za jeden z najcennejších. Brošňu totiž dostala od svojho otca – kráľa Juraja VI. ku svojim osemnástym narodeninám.

Kráľovná Alžbeta II. Čítajte viac Kráľovná farieb, vzorov, dúhová Alžbeta II. - panovníčka, ktorá bola módnou ikonou: Pozrite si jej NAJ podoby

Médiá poukazujú na fakt, že kráľovská rodina sa rozhodla pamiatku na jednu z najdlhšie vládnucich panovníčok na svete podčiarknuť záberom, ktorý v sebe nesie pozitívne a radostné posolstvo. Na fotografii je vraj kráľovná zachytená nielen ako monarcha, ale aj ako človek, ktorý miloval humor a dokázal žartovať na svoj vlastný účet či na adresu vážnosti vlastnej funkcie. Viac o tom môžete čítať aj tu.

Britain Remembrance Sunday Čítajte viac Vždy si budem pamätať jej úsmev aj nádherné oči, hovorí o kráľovnej Alžbete II. Camilla

VIDEO: Najsledovanejšie pohreby v dejinách

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #portrét #kráľovná Alžbeta II.

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...