Deti, ktoré uniesli pohľad celého sveta! George a Charlotte náročný okamih zvládli, mama Kate bola ich oporou

Princ George (9) a jeho sestra princezná Charlotte (7) majú za sebou kľúčový okamih, ktorý museli ako členovia kráľovskej rodiny zvládnuť.

19.09.2022 14:00
724152899 Foto:
Princezná Charlotte a princ George počas štátneho pohrebu so zosnulou panovníčkou Alžbetou II.
debata (3)

Dve z troch detí princa a princeznej z Walesu, princa Williama a jeho manželky Kate, sa v pondelok ocitli medzi dvoma tisíckami zhromaždených ľudí vo Westminsterskom opátstve v Londýne, kde sa naposledy rozlúčili s ich prastarou mamou, zosnulou panovníčkou Alžbetou II.

Princezná Charlotte, princ George, princezná...
Princezná Charlotte, princ George, princezná...
+14Princezná Charlotte, princ George, princezná...

Pred opátstvo sa priviezli autom, v ktorom okrem ich matky sedela aj kráľovná manželka Kamila. Kým Charlotte pri vstupe do Westminsterského opátstva držala mamu pevne za ruku, starší George vykročil sám a do kostola vstúpil skôr ako jeho mama a sestra, neskôr sa pripojili k princovi Williamovi, následne si sadli do prvého radu spolu so svojimi rodičmi.

Kate, princezná z Walesu Čítajte viac OBRAZOM: Princezná Kate ako symbol dôstojnosti, smutná Meghan a Harry opäť bez uniformy - tak dali zbohom kráľovnej

Pre Georgea a Charlotte bola po celý čas princezná z Walesu (40) pevným a upokojujúcim „bodom“, ako píše Daily Mail, svoju dcéru držala pevne za ruku pri vstupe do opátstva, následne sa v katedrále oboch detí jemne dotýkala, aby im dala najavo svoju prítomnosť a podporu. V tomto ohľade si väčší záujem matky vypýtala práve princezná Charlotte, ktorá je mladšou z dvojice. V katedrále stála tesne vedľa Charlotte aj vojvodkyňa Meghan. Tej pred vstupom do katedrály robila spoločnosť Sophie, grófka z Wessexu, manželka princa Edwarda.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

Princezná Charlotte mala na sebe čierny smútočný kabát s golierom a čierny klobúčik so širokým okrajom zdobený čiernou stuhou, zatiaľ, čo princ George bol oblečený v tmavomodrom obleku a bielej košeli s čiernou kravatou.

Britain Royals Funeral Čítajte viac Medzi prvými pohrebnými hosťami boli rodičia princeznej Kate! Alžbetu II. si Carole Middletonová získala aj týmto...

Na pohrebe sa zúčastnilo približne 2000 pozvaných hostí vrátane šéfov štátov a vlád a členov kráľovských rodín z celého sveta. Prítomný bol americký prezident Joe Biden s manželkou, francúzsky prezident Emmanuel Macron či japonský cisár Naruhito. Slovensko zastupovala prezidentka republiky Zuzana Čaputová.

VIDEO: Najsledovanejšie pohreby v dejinách

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....