Angelina Jolie navštívila nečakane Pakistan: Pomôžte tejto krajine, prosí hviezda

Americká filmová herečka a zvláštna vyslankyňa Vysokého komisára OSN pre utečencov Angelina Jolie v utorok priletela na prekvapivú návštevu do Pakistanu, ktorý je ťažko zasiahnutý povodňami.

21.09.2022 06:47
Britain Eternals UK Premiere Foto: ,
Herečka Angelina Jolie na archívnom zábere.
debata

Angelina Jolie navštívila najhoršie postihnuté oblasti na juhu krajiny. Mesiace trvajúce záplavy si už vyžiadali 1559 obetí, informovala agentúra AP.

Televízne zábery ukázali hollywoodsku herečku po prílete do Karáčí, metropoly juhopakistanskej provincie Sindh, kde si povodne od polovice júna vyžiadali už takmer 700 obetí, poškodili státisíce domov a milión ľudí pripravili o strechu nad hlavou. Neskôr navštívila priamo niektoré z postihnutých oblastí, uviedli miestne médiá.

Podľa humanitárnej skupiny Medzinárodný záchranný výbor (IRC) navštívila Angelina Jolie Pakistan, aby podporila komunity postihnuté ničivými záplavami.

Návšteva sa koná v čase, keď je pakistanský premiér Šahbáz Šaríf v New Yorku na 77. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. Predpokladá sa, že Šaríf vo svojom prejave zdôrazní škody spôsobené povodňami v tejto chudobnej krajine.

Pakistan uvádza, že povodne spôsobili ekonomike krajiny škody vo výške 30 miliárd dolárov (asi 740 miliárd korún).

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Pakistan #Povodeň

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...