Dva dni po pohrebe pozitívny test na koronavírus! Nakazil sa jeden z kráľovských hostí

Monarchovia z celého sveta sa zišli v pondelok v Londýne, aby dali zbohom najdlhšie vládnucej panovníčke - kráľovnej Alžbete II. Nezaobišlo sa to však ani bez neželaných "dôsledkov".

21.09.2022 13:15
Dánska kráľovná Margaréta II. v spoločnosti... Foto: ,
Dánska kráľovná Margaréta II. v spoločnosti Pavlosa, korunného princa Grécka prichádzajú do priestorov Kaplnky svätého Juraja.
debata (12)

Dva dni po pohrebe potvrdil zástupca dánskeho kráľovského dvora, že 82-ročná kráľovná Margaréta, ktorá bola na pohrebe so synom – princom Frederikom, bola testovaná pozitívne na koronavírus. „Jej Veličenstvo kráľovná mala včera v noci (pozn. v utorok) pozitívny test na COVID-19 a v tomto momente sa zdržiava v paláci Fredensborg. Aktivity kráľovnej tento týždeň boli preto zrušené,“ uviedol palác v oficiálnom vyhlásení na Instagrame, ktoré sa tam objavilo v stredu dopoludnia.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

Zábery z pondlnejšieho obradu naznačujú, že zástupcovia európskych kráľovských rodín boli usadení vedľa seba a spoločne sa aj presúvali na obrad vo Westministerskom opátstve. Pre celú skupinu monarchov boli zorganizované autobusy, ktoré ich prevážali na miesto. Riziko infikovania ostatných je v takom prípade zvýšené, zatiaľ sa však neobjavili ďalšie správy z európskych kráľovských dvorov, či aj niekto ďalší sa infikoval koronavírusom.

zväčšiť Členovia európskych kráľovských rodín,... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Členovia európskych kráľovských rodín, monarchovia Členovia európskych kráľovských rodín, monarchovia a ich manželky nechýbali na pohrebe kráľovnej Alžbety II. Dánska kráľovná Margaréta II. (vľavo) v spoločnosti holandskej kráľovnej Beatrix, kráľa Villiama Alexandra, jeho manželky -kráľovnej Maximy či švédskeho kráľa Carla Gustafa a jeho manželky - kráľovnej Silvie.

Dánska kráľovná Margaréta sa ešte minulý piatok zúčastnila na oslavách 50. výročia vlastnej korunovácie a počas slávnostnej večere či programu v divadle sa stretla s množstvom ľudí. Predpokladá sa teda, že sa infikovala ešte v rodnej krajine.

Španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia Čítajte viac Kráľovná Letizia, princezná Charlene či krásna Rania z Jordánska - európski králi, cisár aj šejk vzdali úctu Alžbete II.

Dánsko sa ocitlo v hľadáčikoch médií aj pre ďalšiu nie práve najpríjemnejšiu situáciu v súvislosti s pohrebom britskej panovníčky.Na poslednú chvíľu bolo totiž zrušené pozvanie na pohreb pre dánsku princeznú Mary. A to aj napriek tomu, že pôvodne sa v médiách o jej účasti informovalo.

Kráľovná Letizia, ešte ako Letizia Ortiz, na...
Kráľovná Letizia, ešte ako Letizia Ortiz, na...
+12Kráľovná Letizia, ešte ako Letizia Ortiz, na...

Hovorca britského ministerstva zahraničia vyhlásil, že pozvanie pre princeznú Mary bolo „chybou“, keďže hlavy štátov si mohli priviesť len jedného hosťa. Dánsko zastupovala práve kráľovná Margaréta a jej syn – princ Frederik. Napriek „údajnému“ limitu dvoch hostí na pohrebe však napríklad Holandsko zastupovali kráľ Viliam Alexander, kráľovná Maxima aj kráľova matka, princezná Beatrix. Španielsko zastupovali kráľ Felipe VI., kráľovná Letizia aj kráľova matka – bývalá kráľovná Sofia.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Dánsko #kráľovná Margaréta II. #princ Frederik #koronavírus

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...