Na smútenie nie je čas! Usmiata Kate, energická princezná Anne - miláčikovia z kráľovskej rodiny už zarezávajú

Iba tri dni po pohrebe kráľovnej Alžbety II. sa už niekoľko členov kráľovskej rodiny objavilo na verejnosti. Princ William aj s manželkou Kate sa pustili do práce, aj napriek smútočnému obdobiu. Prekvapila aj princezná Anne.

23.09.2022 07:42
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z... Foto: ,
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu sa stretli s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhali pri pohrebe kráľovnej Alžbety II.
debata (2)

Manželská dvojica, britský následník trónu a jeho polovička sa vo štvrtok popoludní stretli vo Windsore s dobrovoľníkmi a pracovníkmi, ktorí pomáhali pri organizácii záverečnej pondelňajšej časti pohrebných rituálov – pohrebu kráľovnej v Kaplnke svätého Juraja vo Windsore. Obaja oblečení v čiernom, na pohľad možno trochu unavení, no s úsmevom – tak zachytili objektívy rodičov troch detí, ktorí za posledné dni museli absolvovať množstvo oficialít a nemali zatiaľ asi veľa času na rozjímanie a smútenie po odchode 96-ročnej panovníčky.

Kate, princezná z Walesu sa stretla s...
Princ William už absolvoval s manželkou prvé...
+6Kate, princezná z Walesu sa stretla s...

Aj tu sa však ukázalo, že možno práve William a Kate sú tými pravými novými tvárami monarchie – princezná z Walesu sa so záujmom zhovárala s jednotlivými dobrovoľníkmi, usmievala sa a vyslovene okolo seba šírila pozitívnu náladu. Smiechu sa v jednom momente neubránil ani princ William, ktorý je momentálne priamym následníkom trónu po svojom otcovi – kráľovi Karolovi III.

zväčšiť Princezná Anne počas stretnutia s... Foto: SITA/AP, Jonathan Brady
Princezná Anne Princezná Anne počas stretnutia s predstaviteľmi Royal Logistic Corps a Royal Corps of Signals v kasárňach St Omer Barrack v Aldershote.

Nebol to však iba princ a princezná z Walesu, kto sa v rámci oficiálneho sedemdňového smútočného obdobia (vyhláseného na sedem dní odo dňa pohrebu) objavil na verejnosti. Sedemdesiatdvaročná princezná Anne sa pre zmenu stretla s členmi kráľovského námorníctva, ktorí sa zúčastnili na pohrebnom sprievode kráľovnej Alžbety na námornej základni v Portsmouthe. Práve v nej je princezná vrchnou veliteľkou.

Princ William a princezná Kate, princ a princezná z Walesu Čítajte viac Aj v časoch smútenia je princezná Kate zárukou elegancie. Stretla sa s vojakmi, toto si obliekla na ich počesť!

Najmladší kráľovnín syn princ Edward zase odcestoval do Estónska, aby tam poďakoval britským vojakom za službu kráľovnej.

V britskom parlamente silnejú hlasy, ktoré volajú po tom, aby sa zosnulej kráľovnej Alžbete II. postavila socha. Konzervatívny poslanec John Hayes vo štvrtok navrhol umiestniť ju na Trafalgarské námestie v centre Londýna, informovala agentúra DPA.

zväčšiť Kate, princezná z Walesu sa stretla s... Foto: SITA/AP, Ian Vogler
Kate, princezná z Walesu Kate, princezná z Walesu sa stretla s dobrovoľníkmi a operačnými pracovníkmi, ktorí pomáhali pri pohrebe kráľovnej Alžbety II.

Poslanec poukázal na „mimoriadnu reakciu“ ľudí v Spojenom kráľovstve na úmrtie panovníčky. Išlo podľa neho o zmes zármutku a rešpektu voči životu v službe krajine. „Aby táto nálada bola zvečnená a spomienka mohla pretrvať po generácie, musí byť vystavaný vhodný národný pamätník,“ povedal Hayes. Ďalší poslanci návrh hlasno podporili.

VIDEO: Vojvodkyňa, matka aj módna ikona Catherine Middleton

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #úmrtie #stretnutie #verejnosť #povinnosť #princezná Kate #Princezná Anne

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...