Spomínate si na oscarovú facku Willa Smitha? Na agresívnu reakciu herca doplatil aj jeho nový film

Mal to byť jeden z horúcich kandidátov na Oscara, spoločnosť Apple však uvedenie najnovšieho filmu v hlavnej úlohe s americkým hercom Willom Smithom radšej pozdržala.

07.10.2022 00:00
94th Academy Awards, Oscar 2022, Chris Rock,... Foto: ,
Komik Chris Rock (vľavo) na pódiu v Dolby Theathe v Los Angeles počas udeľovania 94. ročníka cien Oscar reaguje na facku, ktorú mu prišiel streliť herec Will Smith za jeho poznámku o holej hlave jeho manželky.
debata

Stalo sa tak potom, čo dal Smith tento rok v marci pri odovzdávaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi. Snímka Emancipation (Oslobodenie) sa nakoniec dostane do kín až v decembri.

Oscar 2022, Will Smith Čítajte viac Polícia chcela Willa Smitha zatknúť priamo počas Oscarov! Prečo to neurobila?

Situáciu podľa agentúry AP komplikuje aj fakt, že herec dostal za svoje správanie od organizátorov Oscarov trest, ktorým je, že nesmie desať rokov chodiť na ceremóniu udeľovania najslávnejších filmových cien ani inej akcie americkej filmovej akadémie.

Snímka, ktorá rozpráva príbeh otroka, ktorý utiekol z plantáže v Louisiane a musí utiecť pred svojimi prenasledovateľmi, pochádza z produkcie Apple TV+. Vo vybraných kinách bude mať premiéru 2. decembra, streamovacia spoločnosť Apple TV+ ju potom zverejní o týždeň neskôr, 9. decembra.

94th Academy Awards, Oscar 2022, Chris Rock, Will Smith Čítajte viac Ostré slová matky Chrisa Rocka! Takto vnímala facku, ktorú jej synovi uštedril Will Smith na Oscaroch

Už cez uplynulý víkend však mali možnosť pozrieť si snímku vo Washingtone účastníci konferencie o afroamerickej komunite organizovanej asociáciou brániacou práva černošských obyvateľov NAACP. Will Smith sa premietania filmu osobne zúčastnil a tiež prehovoril na pódiu.

Will Smith komika Chrisa Rocka fyzicky aj slovne napadol kvôli vtipe o vzhľade jeho manželky Jady Pinkettovej-Smithovej, ktorá trpí alopéciou a má vyholenú hlavu. Keď Rock zažartoval, že sa teší na jej rolu v pokračovaní filmu G. I. Jane, kde mala hlavná postava stvárnená Demi Mooreovou tiež veľmi krátky zostrih, Smith vstal zo svojho miesta a v priamom prenose šiel moderátora udrieť do tváre. Za svoje správanie sa následne na druhý deň ospravedlnil a označil ho za neprijateľné. A odvtedy sa na verejnosti príliš neukazoval.

Herečka a speváčka Zendaya na červenom koberci...
Herečka Zoe Kravitz v šatách z dielne Saint...
+58Herečka Naomi Scott na vyhlásení Oscarov v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Will Smith

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...