Nekonečné žehlenie plachty aj fáma o Karolovi III. na cestách! Čo sa deje, keď členovia kráľovskej rodiny vyrazia do sveta?

Britská kráľovská rodina cestuje po svete, patrí to k povinnostiam jej členov.

11.10.2022 00:00
William, Kate Foto:
Princ William s rodinou v roku 2017 vystupujú z lietadla v Berlíne.
debata (1)

Princ William, jeho manželka či kráľ Karol III. s Camillou – tí všetci si udržiavajú vysoký štandard, pokiaľ ide o ich cesty a ubytovanie v tej-ktorej krajine.

Princ William a princezná Kate počas  návštevy...
Princezná Kate počas  návštevy Belfastu.
+8Princezná Kate počas  návštevy Belfastu.

Izby v Buckinghamskom či Kensingtonskom paláci, v Clarence House, na zámku Balmorale alebo hrade Windsor poskytujú členom kráľovskej rodiny domáce pohodlie. To ale vyžadujú aj pri cestovaní po svete, ako sa tvrdí v dokumente „Queen of The World“, ktorý v minulosti odvysielala televízia ITV.

Britain Royals Čítajte viac Oficiálny záber kráľovskej rodiny spôsobil ošiaľ medzi fanúšikmi! Keď si ho pozriete, pochopíte

Napríklad princ Charles (dnes už Karol III.) a jeho manželka strávili niekoľko nocí v oficiálnom sídle Rideau Hall počas ich návštevy Kanady. Christine Macintyre tam v tom čase pracovala a v dokumente opísala aj to, ako sa napríklad pripravujú postele či plachty pre kráľovskú rodinu. „Po dlhom cestovaní nie je nič príjemnejšie ako dostať sa do postele, v ktorej sa necítite ako v hotelovej posteli. A o to sa snažíme, aby mali pocit (kráľovská rodina), že sú vo vlastnej posteli,“ opísala v dokumente Macintyre a dodala: „Existujú špeciálne plachty, ktoré sa používajú len pre členov kráľovskej rodiny, sú odložené bokom a siaha sa po nich len pri špeciálnych príležitostiach, keď pricestujú do Kanady. Len vyžehlenie jednej plachty trvá hodinu.“

Britský princ Charles a jeho manželka sú na...
Britský princ Charles a jeho manželka sú na...
+3Britský princ Charles a jeho manželka sú na...

Ako píše magazín Hello, princ William cestuje po svete s batožinou značky Globe-Trotter. Ide o luxusnú britskú značku, cena menšieho kufra sa začína na sume 1 600 libier. Kufre kráľovskej rodiny zachytili fotoaparáty v roku 2017, kedy Williama a Kate prileteli do Berlína aj s ich deťmi – princom Georgeom a princeznou Charlotte. Značku Globe-Trotter pri svojich cestách obľubovala aj kráľovná Alžbeta II.

Britain Royals Funeral Čítajte viac Najdlhšie čakajúci a najtvrdšie pracujúci! Aká bola cesta Karola III. k trónu?

Čo sa cestovania týka, tak napríklad spisovateľ Tom Bower v knihe o kráľovi Karolovi III. (Rebel Prince) tvrdil, že na svoje cesty si berie vlastnú záchodovú dosku. Konkrétne na túto informáciu sa princa opýtal v roku 2018 reportér austrálskeho rádia Hit 105 Brisbane, na čo odpovedal: „Vlastné čo…? Ach, neverte všetkým tým hlúpostiam,“ odpovedal vtedy ešte princ Charles.

Rozprávkový príbeh o milenke? Pozrite si životnú cestu kráľovnej manželky Camily

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Kate, princezná z Walesu, navštívila pôrodnicu...
Kate, princezná z Walesu, navštívila pôrodnicu...
+11Kate, princezná z Walesu, navštívila pôrodnicu...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #Karol III.

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...