Fero Joke po tragédii na Zámockej: Dokedy sa budeme pozerať na vlnu nenávisti? Som hrdý na to, že som gay

Influencer a zabávač Fero Joke, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii, zverejnil po streľbe v Bratislave na Zámockej ulici vyjadrenie, v ktorom prejavil ľútosť nad smrťou dvoch mladých ľudí.

13.10.2022 13:27
fero joke Foto: ,
Influencer a zabávač Fero Joke (František Košarišťan).
debata

Zároveň upozornil na nenávisť, ktorá sa spoločnosťou šíri aj vďaka vyjadreniam plných opovrhovania z úst niektorých slovenských politikov.

obete2 Čítajte viac Kto sú obete strelca? Študent, ktorý v bare pracoval a jeho kamarát

František Košarišťan, známy ako Fere Joke, opísal, že s barom Tepláreň, v ktorom sa tragédia v stredu večer odohrala, bol svojím spôsobom spojený od začiatku svojej kariéry.

„Bar Tepláreň na Zámockej ulici patrí k miestam, kde sa môže moja LGBTI+ komunita bezpečne, slobodne a priateľsky stretávať. Je to miesto slobody, diverzity a ľudskosti, na ktorom som sa vždy cítil bezpečne a prijato na rozdiel od iných slovenských podnikov, kde som bol šikanovaný a fyzicky napadnutý,“ začal svoj príspevok na Instagrame, kde ho sleduje takmer 400 000 ľudí.

V ďalšej časti príspevku už spomína aj politikov a ich štvavé vyjadrenia, ktoré robia aj na pôde parlamentu a sú namierené práve na ľudí z LGBTI+ komunity.

„Dnes ale vidím, že na tomto mieste zomreli násilným a tragickým spôsobom dvaja mladí ľudia. Táto kultúra smrti, resp. menšinovej nenávisti je dôsledkom správania našich politikov v parlamente, ktorí si bez hanby berú do úst homosexuálov a verejne klamú. Dokedy budeme toto tolerovať, dokedy budeme pozerať na vlnu nenávisti, ktorá začína od zákazu LGBTI+ vlajky až po zdieľanie nenávistných komentárov voči konkrétnym osobám?.“

Svoj príspevok, na ktorý živo reagujú tisíce ľudí, zakončil slovami: „Som hrdý na to, že som gay. Predpokladám, že všetci, ktorí ma sledujete viete, že som gay a aj napriek tomu ma naďalej sledujete a podporujete, za čom Vám veľmi vďačný.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fero (@fero_joke)

František Košarišťan
Narodil sa 26. augusta 1989 a vyrastal v Dolnom Kubíne. Študoval na strednej zdravotníckej škole a absolvoval štúdium špeciálnej pedagogiky. Vystupuje ako internetový komik Fero Joke, dva roky po sebe sa stal najpopulárnejším internetovým zabávačom podľa ankety Social Awards Slovakia. Vystupoval v šou Tvoja tvár znie povedome, kde parodoval hity známych interpretov. V roku 2022 si zatancoval v šou Let's Dance. Rozhovor pre Pravdu, ktorý poskytol pred časom, si prečítajte tu.

Streľba v centre Bratislavy si vyžiadala dve obete

Krátko po 19.00 h v stredu došlo na Zámockej ulici v Bratislave k streľbe. Na mieste zostali dvaja mŕtvi. Páchateľ bol na úteku, polícia vo štvrtok ráno oznámila, že je po smrti. Polícia pracuje s verziou, že išlo o nenávistne motivovaný útok proti LGBTI ľuďom. K streľbe došlo pred podnikom Tepláreň, ktorá je miestom stretávania tejto komunity.

Video
Zámocká ulica deň po tragickej streľbe
Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...
Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...
+19Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fero Joke #streľba na Zámockej

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...