Vojvodkyňa dostala od kráľovnej štedrý dar, musela ho však predať! Ale... Dostala zaň 1,5 milióna

Zosnulá britská kráľovná na svojich obľúbencoch nikdy nešetrila.

18.10.2022 00:00
Britain Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. na archívnej snímke.
debata (2)

Kráľovná Alžbeta II. a Sarah Ferguson (63), vojvodkyňa z Yorku, mali vždy blízky vzťah a ten nepokazil ani rozvod slávnej ryšavky s princom Andrewom (62), synom zosnulej panovníčky, ktorý sa udial v roku 1996. Pár však už v roku 1992 oficiálne oznámil, že žije oddelene.

zväčšiť Sarah Ferguson, exmanželka princa Andrewa... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Sarah Ferguson Sarah Ferguson, exmanželka princa Andrewa prichádza na pohreb kráľovnej Alžbety II.

K dvom deťom rozvedeného páru, princeznej Eugenie (32) a princeznej Beatrice (34), si kráľovná vypestovala úzky vzťah a trávila s nimi čas aj v Sunninghill Park alebo v Royal Lodge vo Windsore, kde jej vnučky žili. Kráľovná rada obdarovávala svoje vnúčence aj ich mamu. V roku 1996 dostala Sarah Ferguson zvlášť štedrý dar od Alžbety II., no musela ho predať.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

Na znak svojej podpory Sarah Fergusonovej a jej dvoch dcér, ktoré mali v roku 1996 deväť a sedem rokov, jej dnes už zosnulá panovníčka darovala impozantné sídlo Birch Hall. Princezné by tak mohli so svojou matkou bývať v luxuse so siedmimi spálňami. A hoci to bolo naozaj veľkorysé gesto, Fergie ho v roku 1999 predala.

Ako píše „mirror.co.uk“, Sarah Ferguson dostala za Birch Hall v roku 1999 1,5 milióna libier. Podľa informácií spomínaného portálu boli v pozadí predaja najmä enormné náklady na údržbu sídla, ktoré čerstvo rozvedená žena nemohla zaplatiť. Po dvoch rokoch, počas ktorých bola vila prázdna, tak nasledoval jej predaj.

kôň kráľovnej Čítajte viac Záber, ktorý chytil za srdce milióny ľudí! Tu je jeho pokračovanie, aký osud čaká smutného kráľovninho poníka?

Kráľovná mala k Sarah aj Andrewovi, ktorí žili v manželstve v rokoch 1986 až 1996 vrúcny vzťah, čoho dôkazom je aj fakt, že práve im zverila do opatery svoje milované psíky plemena corgi.

Svojich miláčikov majú aj princ Charles a jeho manželka, vojvodkyňa Camilla a samozrejme, aj princ William s rodinou. O aké psy ide? Pozrite si video!

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II. #Sarah Ferguson

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...