Šokujúce slová: Jožo Ráž sa Číňanom vyhrážal zabitím, vraj sa ich bojí

Spevák Jožo Ráž poskytol českému týždenníku Instinkt rozhovor, v ktorom vyjadril svoj negatívny názor na Číňanov.

12.08.2012 07:54
Jožo Ráž Foto:
Spevák a hudobník Jožo Ráž na Zelenej vode.
debata (120)

Tí totiž podľa neho po ním očakávanom ekonomickom páde Spojených štátov amerických ovládnu svet a "kto im odmietne slúžiť, nebude žiť“. Ako sám povedal, nie je rasista, ale Číňanov sa bojí.

"Je ich strašne veľa. Preto mám doma dve búchačky – keď sem príde táto ázijská vlna, prvých 45 Číňanov odstrelím a posledné tri guľky si nechám pre seba a svoju rodinu,“ vyhlásil. Ako informoval denník Sme, Rážov zbrojný preukaz preverí polícia.

Líder skupiny Elán tiež odsúdil kapitalizmus, ktorý podľa jeho slov neznáša. „Naopak socializmus, aj keď mal určité chyby, bol postavený na veľmi dobrej myšlienke, ktorá vychádzala z kresťanských princípov – každému dá, čo potrebuje a čo si zaslúži. Bohužiaľ, ľudia sú hlúpi a tak sa tejto ideológie zriekli a nahradili ju kapitalizmom, ktorý má od základu zlú filozofiu – pracuj, nakupuj, spotrebuj, zahoď,“ vysvetlil. Tiež povedal, že ak mu kapitalisti budú znepríjemňovať život, "bude zlý“.

Rážove vyjadrenie vyvolali vlnu pobúrenia a citovali ich mnohé slovenské médií. Poslanec Alojz Hlina speváka verejne vyzval, aby sa Číňanom čo najskôr ospravedlnil.

120 debata chyba

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...