Antisemitizmus netoleruje ani nemecký Adidas! Zrušil spoluprácu s Kanye Westom, ten prišiel o status miliardára

Nemecký výrobca športového oblečenia Adidas v utorok oznámil, že ukončuje spoluprácu s americkým raperom Kanyem Westom pre jeho antisemitské vyjadrenia.

26.10.2022 07:28
Kanye West Foto: ,
Raper Kanye West na archívnom zábere z marca 2022.
debata

Spoločnosť označila za „neprijateľné, nenávistné a nebezpečné“ nedávne výroky Westa, ktorý vystupuje pod menom Ye. „Spoločnosť po dôkladnom vyhodnotení prijíma rozhodnutie okamžite ukončiť spoluprácu s Yem,“ uviedol Adidas vo vyhlásení.

Firma so sídlom v nemeckom Bavorsku tiež zastavuje výrobu produktov značky Yeezy, na ktorých s Westom spolupracuje, a zastavuje aj platby pre tohto umelca a jeho spoločnosti.

Adidas začal spoluprácu s Westom prehodnocovať po tom, ako mali modelky na prehluadke na Westovej módnej prehliadke v Paríži oblečené tričko s nápisom „White Lives Matter“. Išlo o kontroverznú a antireakciu na hnutie Black lives matter – politické a sociálne hnutie, ktoré protestuje proti policajnej brutalite voči černochom, rasovej nerovnosti a nespravodlivosti. Sám West je pritom černoch a jeho dizajn s nápisom White (biely, beloch) vyvolal veľký nesúhlas mnohých Afroameričanov.

Zábery na kúsky z kolekcie Yeezy by Adidas,...
Zábery na kúsky z kolekcie Yeezy by Adidas,...
+3Zábery na kúsky z kolekcie Yeezy by Adidas,...

Sociálne siete Twitter a Instagram o niekoľko dní neskôr zablokovali umelcove používateľské účty. Dôvodom boli príspevky, ktoré obe spoločnosti vyhodnotili ako antisemitské.

Ešte skôr ako Adidas ukončili spoluprácu s Westom aj spoločnosti Gap a francúzsky módny ateliér Balenciaga, ktorý patrí do konglomerátu Kering. Stopku ohlásili pre rapera aj magazíny ako Vogue a jeho materské vydavateľstvo Conde Nást.

People Kanye West Wyoming Čítajte viac Kanye West na Twitteri a Instagrame skončil. Zablokované účty má za antisemitské výroky

Ako v utorok následne informoval magazín Forbes, je to práve rozhodnutie spoločnosti Adidas, ktoré má dopad na Westov status miliardára. Prišiel oň. Kým začiatkom roka spoločensko-ekonomický magazín odhadoval hodnotu Westovho majetku a portfólia na 2 miliardy dolárov, po ukončení spolupráce s Adidasom jej ich hodnota klesla na 400 miliónov dolárov.

VIDEO: Chcete poznať najhoršie módne trendy? Toto sú vraj oni, ale možno… ani nie

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #Kanye West #spolupráca #Forbes #antisemitizmus #miliardár #Adidas #komentáre

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...