Surová, nefalšovaná úprimnosť a názov, ktorý provokuje! Takto vyzerá obálka memoárov princa Harryho

Autobiografická kniha britského princa Harryho vyjde začiatkom budúceho roka. Memoáre vojvodu zo Sussexu vyjdú pod názvom Spare a stane sa tak 10. januára, oznámilo vydavateľstvo Penguin Random House.

28.10.2022 11:00
debata
zväčšiť Podoba obálky knihy Spare - memoárov princa... Foto: SITA/AP
Books Prince Harry Podoba obálky knihy Spare - memoárov princa Harryho, ktoré v januári 2023 vydá vydavateľstvo Random House Group.

Kniha vyjde v rovnaký termín na celom svete v 16 jazykoch. Spolu s ňou vyjde i audiokniha, ktorú načítal samotný Harry. Časť výťažku z predaja pôjde na charitatívne účely.

Titul knihy je provokatívny, keďže znamená „náhradník“, čo je narážkou na frázu, že monarchie potrebujú „dediča a náhradníka“, a odráža postavenie Harryho v kráľovskej hierarchii; dedičom trónu je jeho starší brat William, princ z Walesu. Buckinghamský palác uviedol, že oznámenie o knihe nebude komentovať.

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Nový koníček princa Georgea rozdelil jeho rodičov! William je nadšený, Kate podstatne menej

Publikácia, ktorá je podľa BBC News zaručeným bestsellerom, bude obsahovať Harryho spomienky na to, ako sa vyrovnával so smrťou svojej matky, princeznej Diany, s neustálym tlakom médií, ako aj s nie vždy ideálnymi vzťahmi v kráľovskej rodine. Vydavateľstvo sľubuje čitateľom „surovú, nefalšovaná úprimnosť“.

Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...
Záber na princa Harryho a jeho manželku Meghan,...
+16Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...

Harry (oficiálne Henry) a jeho manželka Meghan v roku 2020 oznámili, že sa vzdávajú kráľovských povinností. Buckinghamský palác a vyšší kráľovskí predstavitelia vtedy vyjadrili nad týmto rozhodnutím sklamanie. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu teraz žijú so svojimi dvoma deťmi v USA.

VIDEO: Princ v maskáčoch a iné kráľovské zamestnania

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #princ Harry #memoáre

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...