Tvrdá rana pre Selenu Gomezovú! Šance na tehotenstvo sú takmer nulové, dôvodom je jej choroba

Otvorená a veľmi úprimná spoveď známej americkej speváčky a herečky Seleny Gomezovej prichádza prostredníctvom dokumentu My Mind & Me od Apple TV. Práve v nej však odznel aj hrozivý verdikt, ktorému slávna speváčka čelí.

07.11.2022 00:00
Selena Gomez Foto: ,
Speváčka a herečka Selena Gomez a jej líčenie na akcii Academy Museum of Motion Pictures Gala.
debata

Tridsaťročná brunetka trpí bipolárnou poruchou a už niekoľko rokov užíva lieky. Hoci jej na jednej strane pomáhajú, na druhej nesú so sebou aj bremeno, ktoré je vraj pre Gomezovú často veľmi náročné stráviť. V najnovšom rozhovore pre magazín Roling Stone sa speváčka zdôverila s tým, že pre lieky, ktoré užíva, možno nikdy nebude môcť otehotnieť. Má ísť konkrétne o dva rôzne medikamenty, ktoré majú vplyv na jej psychický, ale aj fyzický stav. Tehotenstvo by navyše symptómy bipolárnej poruchy mohlo zhoršiť a to Selena tiež nechce.

Selena Gomez Čítajte viac Bieberova manželka Hailey a bývalka Selena spolu: Stretli sa na veľkom gala - čo prišlo, čakal málokto...

„Fakt, že možno nikdy nebudem môcť vynosiť dieťa je veľmi veľká, veľká prítomná vec v mojom živote,“ uviedla Selena v rozhovore. „Ale nech už je to akokoľvek, tie lieky by som mala brať a aj budem. Môj psychiater ma skutočne viedol a dôverujem mu,“ pokračovala brunetka, ktorá sa priznala, že v rámci liečby prekonala niekoľko veľmi ťažkých chvíľ.

Herečka a speváčka Selena Gomez sa deň pred...
Selena Gomez si na Academy Museum gala obliekla...
+11Herečka a speváčka Selena Gomez prišla na...

„Stálo ma veľa tvrdej práce, aby som – za A – akceptovala, že som bipolárna. A za B – naučila sa s tým zaobchádzať, pretože tá choroba nikam neodíde,“ vysvetlila Gomez. Speváčka by sa v budúcnosti mohla stať mamou napríklad tak, že jej dieťa vynosí náhradná matka. Ak by sa sama rozhodla otehotnieť, musí rátať s tým, že lieky bude musieť vysadiť a hormonálne zmeny sa môžu podpísať aj na prejavoch jej bipolárnej poruchy.

Čo je bipolárna porucha?
Bipolárna afektívna porucha (BAP) je závažné duševné ochorením, ktoré užšie alebo širšie narúša názor pacienta na vlastnú osobu a na svoje reálne možnosti, a to v zásade v dôsledku patologických, často chronických výkyvov nálady (afektívna labilita) smerom do depresívneho syndrómu a vzápätí o istý čas do syndrómu mánie. Preto sa v minulosti táto duševná porucha označovala ako maniodepresívna psychóza alebo dokonca manicko-melancholická psychóza. Základom klinického obrazu bipolárnej poruchy je teda prítomnosť u jedného a toho istého pacienta v určitom časovom slede tak manických (hypomanických) epizód, ako aj depresívnych epizód. Tieto výkyvy sú sprevádzané nadmernými zmenami nálad, vitality, psychických funkcií, a niekedy dochádza u chorého až k zlyhaniu svojho prirodzeného vykonávania sebe vlastnej sociálnej úlohy.
Zdroj: wikipedia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #Selena Gomez #bipolárna afektívna porucha

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...