Rok bez Mekyho! Zájdite na Olšany, príďte v piatok na Račko, pozýva jeho manželka Katka

Presne pred rokom, 10. novembra, obletela Slovensko a Čechy nečakane smutná správa - vo veku 69 rokov zomrel Meky Žbirka.

10.11.2022 12:34
Žbirka miro Foto:
Presne pred rokom, 10. novembra, zomrel Miroslav Žbirka.
debata

"Správy o mojej smrti sú pravdivé, to by povedal Meky, keby žil,“ písalo sa na sociálnych sieťach speváka. Žbirka bol pred smrťou hospitalizovaný v nemocnici so zápalom pľúc a jeho zdravotný stav sa skomplikoval.

Mosty Gesharim 2021 - Miroslav Žbirka.
Najpredávanejším albumom na Slovensku bol Meky...
+10Miro Žbirka vydáva multiplatinový Modrý album...

Na smutné výročie si vo štvrtok zaspomínala aj jeho manželka Katka Žbirková, ktorá na sociálnych sieťach zverejnila sériu fotografií s textom: „ROK BEZ MEKYHO a predsa s Mekym. Príďte na výstavu do Národného múzea, pustite si album POSLEDNÉ VECI, zájdite na Olšany v Prahe položiť Biely kvet alebo zajtra na Račko v Bratislave obnoviť Mekyho lavičku. Som s vami, buďte so mnou, Love&Peace, Katka.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

Práve na cintoríne v Olšanoch je hrob známeho speváka, ktorý dokončili pred mesiacom. Hrob zdobí náhrobok s motívom z obalu Žbirkovho albumu z názvom „Double Album“ (2018), ktorý vznikal v slávnych londýnskych štúdiách Abbey Road. O originálny motív obalu, ktorý sa napokon dostal aj na spevákov náhrobný kameň, sa postarala česká výtvarníčka Míla Fürstová.

Video
David Žbirka a Marika Gombitová spievajú pre Mekyho

V piatok 11. novembra odhalia v parku na Račianskom mýte v Bratislave legendárnu lavičku Mekyho Žbirku, na ktorej začínal svoju hudobnú kariéru. Na tomto mieste vysedával ako tínedžer a hrával svojim kamarátom na gitare. "Spolu s Mekyho manželkou Katkou sme lavičku na jeho počesť po rokoch citlivo zrepasovali a bude nám tak neustále pripomínať výnimočného človeka a hudobníka, akým Meky bol,“ uviedol na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo. Pred rokom, po Žbirkovom úmrtí, mu práve na tomto mieste fanúšikovia zapaľovali sviečky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...