Oscarový režisér Haggis musí zaplatiť vysoké odškodné za znásilnenie. A to nie je všetko...

Kanadský oscarový režisér, scenárista a producent Paul Haggis musí zaplatiť najmenej 7,5 milióna dolárov ako odškodnenie za znásilnenie publicistky Haleigh Breestovej vo svojom byte v roku 2013.

11.11.2022 07:06
Paul Haggis Foto: ,
Scenárista a režisér Paul Haggis (v strede) hovorí s médiami po tom, čo ho súd vo štvrtok 10.11.2022 uznal vinným a rozhodol, že musí zaplatiť vysoké odškodné obeti znásilnenia.
debata (2)

Podľa agentúry Reuters o tom rozhodol vo štvrtok súd v New Yorku. Breest bola jednou zo štyroch žien, ktoré Haggisa verejne obvinili zo sexuálneho zneužitia, Haggis obvinenia poprel.

Niekdajšia publicistka Breest v roku 2017 oznámila, že ju Haggis – známy ako autor scenárov k filmom Million Dollar Baby alebo Crash – znásilnil. Podľa Breestovej sa tak stalo po tom, čo ju po premiére filmu prinútil, aby s ním išla do jeho bytu na Manhattane.

„Spravodlivosť sa dnes dočkala,“ uviedol Breestovej advokát Ilann Maazel. „Sme na Haleigh veľmi hrdí,“ dodal s tým, že ide o veľké víťazstvo nielen pre ňu, ale aj pre celé hnutie proti sexuálnemu zneužívaniu MeToo.

Newyorský súd vydal verdikt po 15 dňoch prejednávania občianskoprávneho sporu. Porotcovia sa stretnú znova v pondelok, aby rozhodli o ďalšom potrestaní Haggisa.

V júni bol Haggis zatknutý talianskymi úradmi a viac ako dva týždne držaný vo väzbe kvôli obvineniu zo sexuálneho napadnutia a ublíženiu na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami. Aj tieto obvinenia Haggis poprel.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #odškodné #znásilnenie #Paul Haggis

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....