Alec Baldwin chce očistiť svoje meno! Podáva žalobu v súvislosti s tragédiou pri nakrúcaní filmu Rust

Americký herec Alec Baldwin v piatok podal žalobu na zbrojárku a ďalších troch členov štábu v súvislosti so smrťou kameramanky Halyny Hutchinsovej.

13.11.2022 08:52
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin.
debata

Tú Baldwin zastrelil vlani v októbri pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku. Podľa agentúry AP herec uviedol, že chce očistiť svoje meno.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...
V žalobe podanej na vrchnom súde v Los Angeles herec viní niektorých členov štábu z nedbanlivosti. Reaguje pritom na predchádzajúcu žalobu, ktorú na Baldwina a ďalších kolegov podala iná členka štábu. V Baldwinovej žalobe sú menovaní zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed, asistent réžie Dave Halls, dodávateľ rekvizít Seth Kenney a rekvizitárka Sarah Zachryová. baldwin Čítajte viac Alec Baldwin sa dohodol s rodinou zastrelenej kameramanky. Film dokončia

Všetci štyria boli spolu s Baldwinom vymenovaní v žalobe, ktorú predtým podala skriptka Mamie Mitchellová. Tá podľa AP stála pri incidente za Hutchinsovou.

Baldwinova krížová žaloba tvrdí, že došlo k nedbanlivosti a požaduje náhradu škody. Žaloba, z ktorej cituje agentúra Reuters uvádza, že tragédia sa stala, pretože zbraň bola nabitá ostrými nábojmi, čo zbrojárka neskontrolovala, asistent réžie povedal, že zbraň je bezpečná a podal ju Baldwinovi a rekvizitárka nenahlásila, že sa zbrojárka mimo pľac chovala nezodpovedne a predstavovala bezpečnostné riziko pre svoje okolie.

Natáčanie nízkorozpočtového filmu sa odohrávalo na ranči Bonanza Creek pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra minulého roka vystrelil z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena. Baldwin v televíznom rozhovore povedal, že nestlačil spúšť, ale len natiahol zbraň, načo vystrelila. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ale dospel k záveru, že herec musel stlačiť spúšť, respektíve že zbraň použitá pri výstrele – revolver Colt kalibru .45 Long Colt – „nemohla vystreliť bez stlačenia spúšte“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...