Najskôr ako zbožňovaná Hannah Montana, potom nahá na demolačnej guli! Provokatérka Miley Cyrus má 30

Americká herečka a speváčka Miley Cyrus, ktorá sa narodila 23. novembra 1992, patrí k najväčším hviezdam šoubiznisu.

23.11.2022 00:00
Miley Cyrus Foto:
Miley Cyrus v roku 2015.
debata

Dcéra country muzikanta získala slávu najskôr ako jedna z hviezdičiek zo stajne spoločnosti Disney, aby na prahu dospelosti prešla divokým obdobím, v ktorom nechýbali šokujúce kostýmy, divoké večierky alebo škandalózne videoklipy. V posledných rokoch sa ale upokojila a na pódiách ukazuje, že nie je bez talentu.

Pred kamerou sa objavila už ako dieťa, cestu ku skutočnej sláve jej v roku 2006 otvoril Disneyho seriál Hannah Montana. Miley si zahrala dievča, ktoré cez deň vedie život úplne obyčajnej stredoškoláčky a v noci sa stáva popovou hviezdou. Počas štyroch sezón si dielko, starostlivo vyprojektované na dievčenské publikum od škôlky až po strednú školu, získalo po celom svete milióny fanúšičiek. A prakticky všetko, na čo Miley – teda Hannah Montana – siahla, sa menilo na doláre.

Už pred odvysielaním štvrtej sezóny ale Miley odhodila tvár nepoškvrnenej Hanny Montany. Ostrihala si vlasy, odfarbila sa, odhalila tetovanie, našla nových spolupracovníkov a na pódiu aj mimo neho začala šokovať. Jej klip Wrecking Ball, v ktorom sa objavila prakticky nahá na demolačnej guli, vyhlásila MTV v roku 2014 najlepším videom roka. Neskôr si vyskúšala rôzne hudobné štýly, aby v roku 2017 predstavila popový album Younger Now, ktorý sa stretol s priaznivým prijatím kritiky aj fanúšikov. V roku 2019 natočila spoločne s Arianou Grandeovou a Lanou Del Rey pieseň k novému filmu Charlieho anjelici, singel vyšiel 13. septembra 2019. Jej zatiaľ posledným, siedmym štúdiovým albumom je Plastic Hearts z roku 2020.

Miley Cyrus v roku 2015.
Miley Cyrus a Liam Hemsworth  v roku 2008.
+13Miley Cyrus v roku 2018.

Oslávenkyňa má za sebou jedno nevydarené manželstvo. V roku 2018 sa vydala za austrálskeho herca Liama Hemswortha. Párik sa zoznámil v roku 2010 v Austrálii počas nakrúcania spoločného romantického filmu Posledná pieseň. Ich láska prešla pádmi aj vzletmi.

zväčšiť Miley Cyrus a Liam Hemsworth  v roku 2010. Foto: SHUTTERSTOCK
Miley Cyrus Miley Cyrus a Liam Hemsworth v roku 2010.

Prvý raz sa zasnúbili sa zasnúbili v roku 2012, vzápätí sa rozišli. Nasledovalo obdobie sólovej kariéry Miley Cyrusovej, ktorú poznačila provokatívna a divoká prezentácia ako aj mnohé škandalózne vystúpenia a vyjadrenia. V roku 2015 sa dvojica dala znovu dohromady a rovnako sa v tom čase „upokojila“ aj speváčka. V roku 2018 sa počas malého obradu zosobášili, ale ich manželstvo nevydržalo ani rok a dvojica ohlásila rozchod. Súd ich rozviedol v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miley Cyrus

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...