13 rokov väzenia! Za znásilnenie ich dostal spevák Kris Wu, v Číne patrí k najvplyvnejším mladým celebritám

Na 13 rokov väzenia bol za znásilnenie a ďalšie zločiny odsúdený v Pekingu čínsko-kanadský popový spevák Kris Wu, ktorý patrí k najvplyvnejším mladým celebritám v Číne.

25.11.2022 11:23
Čínsko-kanadský spevák Kris Wu Foto: ,
Čínsko-kanadský spevák Kris Wu.
debata (1)

Vyšetrovanie ukázalo, že Wu I-fan v novembri a v decembri 2020 znásilnil tri ženy, uviedol súd. Okrem znásilnenia bol usvedčený aj zo „zhromažďovania osôb za účelom sexuálnej promiskuity“, do­dal.

Podľa pekinského súdu by Wu mal byť vypovedaný z krajiny. Čínski právnici, ktorých citovala agentúra Reuters, uviedli, že k vypovedaniu spravidla dochádza až potom, čo si odsúdený odpykal trest.

Tridsaťdvaročný spevák, herec a model Kris Wu bol zadržaný v júli minulého roka pekinskou políciou pre podozrenie zo znásilnenia. Z neho ho verejne obvinila teraz dvadsaťročná čínska influencerka Tu Mej-ču. Vyhlásila pritom, že Kris Wu ju a ďalšie dievčatá, z ktorých niektoré nemali ani 18 rokov, zviedol a prinútil ich k sexu.

Kris Wu sa narodil v Číne a má kanadské občianstvo. Na popovej scéne sa preslávil ako člen juhokórejsko-čínskej chlapčenskej skupiny EXO. Neskôr sa s kapelou rozišiel a vydal sa na sólovú dráhu. V Číne pôsobil ako model pre množstvo známych značiek a bol tiež porotcom v televíznych programoch typu The Rap of China.

Kvôli škandálu s Wu I-fanom prerušili partnerstvo značky ako Louis Vuitton, Bulgari, L'Oréal a Porsche, ktorého bol ambasádorom, napísala agentúra AFP.

Podľa čínskych štátnych médií boli pri oznamovaní rozsudku na súde prítomní predstavitelia kanadského veľvyslanectva v Číne. Kanadská ambasáda zatiaľ na žiadosť agentúry Reuters o vyjadrenie k prípadu nereagovala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kris Wu

+ Spánok je dôležitý a vy ho máte príliš málo, tak zostaňte v posteli.
Nenechávajte rozhodnutie len na svojich...

+ Vdýchnite hlboko, uvoľnite stres a pocítite väčšie šťastie.
Váš cieľ je na skok od vás, preto sa teraz určite...