Tomu sa povie kráľovský aplauz! Princ William s krásnou Kate na zápase NBA, ich nežné aj vtipné momentky ovládli internet

V stredu popoludní odštartovala na letisku v Bostone prvá oficiálna cesta princa a princeznej z Walesu, princa Williama a jeho manželky Kate, na americkej pôde. Do USA sa vrátili po ôsmich rokoch, pričom išlo o prvú štátnu náštevu od úmrtia kráľovnej Alžbety II. v septembri tohto roka.

01.12.2022 07:02
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z... Foto: ,
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu prišli prekvapivo na zápas NBA medzi tímami Boston Celtics a Miami Heat. Atmosféru z prvého radu si zjavne užívali.
debata

Hoci kráľovský pár priletel do amerického Bostonu až popoludní, do konca programu prvého dňa toho stihli naozaj požehnane. Prvé bolo rýchle privítanie a oficiality priamo na letisku, kde najmä princezná Kate zaujala v decentnom a elegantnom nohavicovom kostýme Alexander McQueen.

Princezná Kate Čítajte viac Len málokto mimo kráľovskej rodiny má ku Kate tak blízko ako táto drobná blondínka! Kto to je?

Okrem guvernérky štátu Massachussets sa dvojica následne stretla so starostkou Bostonu Michelle Wu, ktorá ich aj v spoločnosti svojej vlastnej rodiny previedla priestormi radnice v Bostone a ukázala im fotografie kráľovnej Alžbety II. z jej návštevy Bostonu v roku 1976.

Princ William a princezná Kate z Walesu...
Princ William, jeho manželka Kate, princezná z...
+13Princ William a princezná Kate z Walesu sa...

Britského následníka trónu a jeho pôvabnú partnerku, ktorá je matkou troch detí, čakal následne ceremoniál Earthshot Prize – charitatívno-filantropického podujatia s ocenením aktivít ľudí pôsobiacich v oblasti ekológie. Práve kvôli nemu aj pricestovali v prvom rade do amerického Bostonu.

zväčšiť Princ William a jeho manželka Kate, princezná z... Foto: SITA/AP, Brian Snyder
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu prišli prekvapivo na zápas NBA medzi tímami Boston Celtics a Miami Heat. Atmosféru z prvého radu si zjavne užívali.

Toto podujatie, ktoré akciu Eartshot Prize prinieslo prvýkrát mimo územie Veľkej Británie, však prinieslo aj najkontroverznejší moment – počas príhovoru reverendky Mariamy White-Hammondovej totiž odzneli slová o kolonializme či rasizme, čo sa v prípade členov britskej kráľovskej rodiny, ktorá mala v minulosti na kolonializme výrazný podiel, asi nepočúvalo ľahko. Tento príhovor prišiel navyše len pár hodín po škandále s obvineniami z rasizmu, ku ktorým došlo v Buckinghamskom paláci.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Princ William s manželkou Kate mieria do USA: Navštívia aj princa Harryho? Odpoveď znie...

Azda tú najpríjemnejšiu časť programu potom zažila manželská dvojica až na záver prvého dňa svojej bostonskej návštevy – a síce na basketbalovom zápase NBA. Dvojica vraj pomerne prekvapivo (a bez toho, aby o tom hráči tímov vopred vedeli) prišla na zápas medzi Boston Celtics a Miami Heat, kde si užili špičkové športové výkony aj typickú atmosféru zápasov NBA.

zväčšiť Princ William a princezná Kate z Walesu... Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Princ William a princezná Kate z Walesu Princ William a princezná Kate z Walesu prichádzajú na námestie pred bostonskou radnicou.

Práve tu vznikli aj tie najhumornejšie či najemotívnejšie foto-momentky z prvých hodín návštevy USA, ktoré sa následne šírili médiami aj po sociálnych sieťach. Kate pôsobila veľmi zaujato a s Williamom si niečo opakovane šepkala. V jednom momente mu podala basketbalovú loptu a všetkých rozosmial princov nechápavý výraz. Ten sa však tiež zmenil na smiech a bolo jasné, že 40-ročný syn kráľa Karola III. si následne celú akciu predovšetkým užíval.

Ngozi Fulani,(vľavo) počas recepcie v Buckinghamskom paláci, ktorú organizovala Camilla Čítajte viac Buckinghamským palácom otriasa škandál s rasovými poznámkami. Kto je žena, ktorá ich mala vysloviť?!

Po skončení zápasu sa potom princ a princezná z Walesu odfotografovali s niekoľkými fanúšikmi a zamierili za oddychom. Počas druhého dňa ich čaká aj stretnutie s americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý do Bostonu pricestuje kvôli stretnutiu demokratov.

VIDEO: Zatajované psychické problémy a iné kráľovské choroby

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #úsmev #NBA #škandál #boston #rasizmus #princezná Kate

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...