Kde sa stala chyba? Svet mal Harryho a Meghan ľutovať, ale zasa sa len smeje! Stačilo na to pár fotiek

Prvé zábery a trailer pripravovaného dokumentu o princovi Harrym a jeho manželke Meghan z dielne Netflixu s názvom Harry & Meghan sa už stihli postarať o rozpačité reakcie.

07.12.2022 00:00
princ Harry, vojvodkyňa Meghan Foto: ,
Pohľad na plagát pripravovaného dokumentu Harry & Meghan, ktorý prinesie Netflix.
debata (2)

Aj vzhľadom na fakt, že Netflix ho uviedol v čase, kedy svet sledoval návštevu princa Williama a jeho manželky v USA – viac čítajte tu. Aktuálne však svetové médiá zaujíma iná tzv kauza.

V dokumente totiž tvorcovia použili na ilustrovanie mediálneho šialenstva okolo dvojice „zlú fotografiu“. Fotka v traileri, na ktorej sú Harry a Meghan „prenasledovaní tlačou“, totiž nesúvisí s nimi, vznikla pri inej príležitosti a v čase, kedy Harry o Meghan ešte ani len nechyroval. Záber plný fotografov s namierenými objektívmi a tlačiacimi sa jeden vedľa druhého v snahe zachytiť čo najlepší záber pochádza z premiéry filmu o Harrym Potterovi (vo videu sa fotografia zobrazí v momente 00:30).

Fotografi, zachytení na zábere, ktorý ponúkol Netflix v traileri dokumentu „akože číhajú“ na kráľovský pár. V skutočnosti čakajú na hviezdy filmového hitu – ide totiž o starý záber z londýnskej premiéry flmu Harry Potter a Dary smrti: Druhá časť z júla 2011. Obrázok sa mihol v traileri a princ Harry v tom okamihu hovorí: „Musel som urobiť všetko, čo som mohol, aby som ochránil svoju rodinu.“ Harry a Meghan sa však stretli až o päť rokov neskôr v roku 2016.

Princ William a princezná Kate na druhom...
Princ William a princezná Kate na druhom...
+13Princ William a princezná Kate na druhom...

Kráľovská expertka Ingrid Seward na margo nesprávnej fotografie pre The Sun povedala: „Nepredpokladám, že by si to Harry uvedomil, ale Netflix bol neopatrný, pretože tým oslabil Harryho komentár o ochrane jeho rodiny.“ Moderátor TalkTV Piers Morgan, ktorý je dlhodobým kritikom vojvodkyne Meghan povedal: „Princezná Pinocchio v tom opäť lieta…"

Záber z premiéry Harryho Pottera nie je jediným, ktorý je problematický. Aj ďalší záber, ktorý ilustruje prenasledovanie páru fotografmi, bol v skutočnosti zhotovený, keď sa bývalá modelka Katie Price dostavila na súd v decembri minulého roka kvôli obvineniu z šoférovania pod vplyvom alkoholu. Uviedli to stránky Sky News či LBC. Podľa ich analýzy boli zábery prevrátené horizontálne, takže fotografi, ktorí v skutočnosti stáli vľavo, sú v upútavke vpravo.

V jednej časti druhej upútavky sú aj zábery reportérov, fotografov a kameramanov, ktorí dvojicu zjavne prenasledujú. Tlačenica však nevznikla v súvislosti s kráľovským párom, ale s bývalým prezidentom USA, Donaldom Trumpom.

Na jednom zábere sú Harry a Meghan snímaní zhora, zatiaľ, čo Harry v pozadí hovorí o tom, ako kráľovská rodina vypúšťa rôzne historky médiám. Redaktor denníka Evening Standard Robert Jobson uviedol, že tieto snímky neboli zhotovené ako paparazzi zábery, ale po dohode s vybranými fotografmi. Pár tiež čelí kritike, že snímka kráľovskej rodiny na balkóne Buckinghamského paláca bola orezaná tak, aby naznačovala, že manželia zostali na okraji, zatiaľ, čo v skutočnosti boli v popredí a uprostred.

Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu a princ Harry si...
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...
+11Princ Harry hladká psa a jeho manželka Meghan...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...