Thajská princezná prekonala infarkt, správy z paláca chlácholia. Bojuje o život, tvrdia však niektoré zdroje

Najstaršia dcéra thajského kráľa Mahá Vatčirálongkóna (v angličtine Maha Vajiralongkorn) bola hospitalizovaná kvôli problémom so srdcom, uviedla agentúra Reuters.

15.12.2022 13:52
Badžrakitijapcha Foto:
Thajská princezná Badžrakitijapcha na zábere z roku 2019.
debata

Podľa vyhlásenia kráľovského paláca je stav štyridsaťštyri­ročnej princeznej Badžrakitijapchy (Bajrakitiyabha), ktorá stratila vedomie v stredu ráno, stabilizovaný. Iné informácie však priniesli svetové médiá, ktoré sa odvolávajú na vlastné zdroje. Jedným z nich je napríklad aj nemecký portál Gala. de, ktorý citoval škótskeho novinára a experta na Thajsko Andrewa MacGregora Marshalla

Ten napísal na Twitteri krátko po incidente v stredu „Niektoré zdroje hovoria, že napriek oživovaniu, ktoré trvalo viac ako hodinu, sa princezná neprebrala. Napojili ju na prístroje, čo v podstate znamená, že je mŕtva, ale je udržiavaná pri živote umelo." Thajské kráľovstvo podobné informácie popiera.

Louis Ducruet Čítajte viac Koniec tajnostiam! Monacká kniežacia rodina sa rozrastie, bude to chlapček či dievčatko?

Thajská princezná bola najprv v starostlivosti lekárov v provincii Nakchon Rátčchasímá, kde sa zúčastnila na armádou organizovanej súťaži služobných psov, a potom, čo sa jej stav stabilizoval, ju vo štvrtok helikoptéra prepravila do nemocnice v Bangkoku.

Princezná Badžrakitijapcha v minulosti pracovala pre OSN a mala post thajskej veľvyslankyne v Rakúsku, Slovinsku a na Slovensku. Podľa línie následníctva thajského trónu ustanovenej v roku 1924 a podľa ústavy má princezná Badžrakitijapcha nárok na trón.

Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na zábere zo seriálu The Crown. Čítajte viac 7 herečiek, ktoré hrali princeznú Dianu: Jedna ako dokonalá kópia, pri inej nadvihnete obočie - to mysleli vážne?

Kráľ Mahá Vatčirálongkón ale od svojho nástupu do funkcie v roku 2016 neurčil svojho dediča a diskusie o prípadnom nástupe princeznej Badžrakitijapchy na thajský trón sa doposiaľ neviedli.

Hoci podľa pôvodného ustanovenia línie nástupníctva by mal dedič trónu byť mužského pohlavia, ústavný dodatok z roku 1974 umožnil dcéram z kráľovskej línie nastúpiť na trón v prípade, že by iný nástupca nebol menovaný.

VIDEO: Zatajované psychické problémy a iné kráľovské choroby

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná #Thajsko #boj o život

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...