Koniec po 20 rokoch! Angelina Jolie prekvapuje, končí vo funkcii, ktorá pomohla miliónom ľudí

Americká herečka Angelina Jolie sa po 21 rokoch vzdáva funkcie veľvyslankyne dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR)

18.12.2022 00:00
Angelina Jolie Foto: ,
Herečka a aktivistka Angelina Jolie vyzerala očarujúco v kreácii Valentino.
debata

V piatkovom vyhlásení v newyorskom sídle OSN Jolie na margo svojho odchodu z funkcie uviedla, že po 20 rokoch práce v systéme OSN nastal čas, aby „pracovala inak, priamo s utečencami a miestnymi organizáciami“ a venovala sa širšiemu okruhu humanitárnych otázok a ľudských práv.

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi vyjadril Jolieovej vďaku za to, že bola „veľmi dlho dôležitým humanitárnym partnerom UNHCR“, ako aj za jej odhodlanie a zásluhy o zlepšenie situácie utečencov a vysídlencov.

Angelina Jolie Čítajte viac Nádherná a šik, ale smútok v tvári Angeliny Jolieovej sa dá čítať tiež... Žeby preto, že večerala sama?

Ocenil súčasne Jolieovej túžbu zmeniť spôsob svojho angažovania sa a vyjadril podporu tomuto jej rozhodnutiu. „Viem, že kauza utečencov jej zostane blízka, a som si istý, že rovnaké nadšenie a pozornosť prinesie aj do širšieho humanitárneho portfólia,“ dodal Grandi podľa agentúry AP.

Jolie začala prvýkrát spolupracovať s agentúrou OSN pre utečencov v roku 2001 a v roku 2012 bola vymenovaná za jej osobitnú vyslankyňu. Odvtedy uskutočnila viac ako 60 misií v teréne, pričom svoju slávu využila na to, aby pozornosť médií i fanúšikov upriamila na problémy utečencov a vysídlencov. Nedávno spolu s UNHCR odcestovala do Jemenu a Burkiny Faso.

VIDEO: Jedna veľká rodina – ktoré slávne osobnosti sú príbuzné

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #utečenci #UNHCR #komisár

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...