Kráľovská rodina pokope, ale hviezdou v Sandringhame bol... Áno, šibal Louis! V krátkych nohaviciach, s hračkou v ruke

Britské médiá o tom už pár dní špekulovali, napokon sa ich dohady potvrdili. Počas vianočnej bohoslužby v Sandringhame absolvoval svoju "premiéru" aj mladší syn princa Williama a princeznej Kate, 4-ročný princ Louis.

25.12.2022 18:23
Louis Foto:
Princezná Kate a princ Louis počas vianočnej bohoslužby v Sandringhame.
debata

5-členná rodina sa tak na verejnosti 25. decembra objavila v plnej zostave. A hoci objektívy prítomných fotografov zachytili okrem kráľa Karola III. a jeho manželky aj ďalších členov kráľovskej rodiny, bol to práve malý Louis, na ktorého sa médiá sústredili najviac. Malý šibal, ako ho nazývajú, sa v Sandringhame objavil v krátkych nohaviciach a podkolienkach, čiže v tradičnom oblečení, v akom bolo v jeho veku vídať aj jeho staršieho brata Georgea. Chladnému počasiu cestou do Kostola svätej Márie Magdalény tak čelil najmä vďaka modrému kabátiku, ktorý mal na sebe.

zväčšiť Princezná Kate, princ  William, princ George,... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
APTOPIX Britain Royals Christmas Princezná Kate, princ William, princ George, princ Louis a princezná Charlotte počas vianočnej bohoslužby v Sandringhame.

4-ročný Louis si prechádzku na bohoslužbu užíval s elánom jemu vlastným, médiám neušli veselé grimasy či okamihy, kedy si so sebou niesol vianočnú hračku, ktorú dostal od niektorého z fanúšikov kráľovskej rodiny. Práve tí na jej členov čakali v okolí kostola, pripravení obdarovať svojich obľúbencov spomienkovými predmetmi.

Princezná Kate, princ  William, princ George,...
Kráľ Karol III., jeho manželka Camilla,...
+14Kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla počas...

Všetky tri ratolesti Williama a Kate – 9-ročný George, 7-ročná Charlotte aj najmladší Louis ochotne zdravili prizerajúcich sa ľudí, no v istých okamihoch to bol práve najmladší člen rodiny, ktorý svoju mama netrpezlivo ťahal za ruku, keď sa pri niektorom z fanúšikov zdržala o čosi dlhšie.

charlotte Čítajte viac Vianočnú televíznu šou si 'neukradla' sviatočná Kate, ale... Krásne detská reakcia princeznej Charlotte dostala Britov

Na bohoslužbe sa zúčastnili aj Mike a Zara Tindall, sprevádzala ich 4-ročná dcéra Lena, nechýbala ani Sophie, grófka z Wessexu a jej dcéra Lady Louise Windsor. Prišiel aj brat Zary Tindallovej, Peter Phillips s dcérou Savannah. Nechýbali bratia kráľa Karola III. princ Andrew a princ Edward, na bohoslužbu prišli aj princezné Eugenie a Beatrice spolu s manželmi.

zväčšiť Kráľ Karol III., jeho manželka Camilla,... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Britain Royals Christmas Kráľ Karol III., jeho manželka Camilla, princezná Kate, princ William, princ George, princ Louis a princezná Charlotte počas vianočnej bohoslužby v Sandringhame.

Syn zosnulej kráľovnej Alžbety II. , kráľ Karol III., zároveň predniesol na Prvý sviatok vianočný svoje prvé posolstvo ako panovník. Každoročný kráľovský príhovor bol vopred nakrútený a odvysielaný o 15.00 h miestneho času. Karol III. stojac vedľa rozsvieteného vianočného stromčeka poznamenal, že „toto obdobie je obzvlášť bolestné pre nás všetkých, ktorí sme stratili svojich milovaných“.

Britain Royals Čítajte viac Táto hra kráľovskú rodinu vždy rozhádala! Alžbeta II. ju zakázala, aby bol na Vianoce pokoj

Potom sa v prejave vrátil k dôsledkom zhoršujúcich sa ekonomických ťažkostí v krajine, kde inflácia – najvyššia za posledné desaťročia – ukrajuje z príjmov a doháňa ľudí vo verejnom aj súkromnom sektore k štrajkom kvôli platom. „Chcem predovšetkým vzdať poctu všetkým tým úžasne láskavým ľuďom, ktorí tak štedro dávajú jedlo alebo dary alebo… svoj čas, aby pomohli tým ľuďom okolo seba, ktorí sú v najväčšej núdzi,“ povedal Karol, oblečený v tmavom obleku.

zväčšiť Britský kráľ Karol III. počas prvého vianočného... Foto: TASR/AP, Victoria Jones
Británia monarchia Karol III. príhovor Britský kráľ Karol III. počas prvého vianočného príhovoru v Kaplnke sv. Juraja na hrade Windsor 13. decembra 2022.

„Naše kostoly, synagógy, mešity, svätyne a gurudwary (sikhské chrámy) sa znovu spojili a sýtia hladných, ktorým však poskytujú lásku a pomoc celý rok,“ dodal kráľ. Panovník pochválil aj charitatívne organizácie za ich „výnimočnú prácu za tých najťažších okolností“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Kate

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....