Ex-spajska Mel C zrušila vystúpenie v Poľsku! Dôvodom má byť politika proti LGBTI+ komunite

Mala vystúpiť počas osláv príchodu nového roka v Poľsku. Speváčka Mel C však svoj koncert zrušila.

27.12.2022 13:40
Melanie C Foto: ,
Melanie C na zábere z 12. decembra 2022.
debata

Bývalá členka formácie Spice Girls o tom informovala v pondelok na sociálnej sieti. „Vo svetle niektorých udalostí, o ktorých som sa dozvedela len nedávno, a ktoré nie sú v súlade s komunitami, ktoré podporujem, sa obávam, že v Poľsku nebudem môcť vystúpiť na Silvestra, ako som plánovala,“ napísala Melanie Chisholm.

shutterstock 591779000 Čítajte viac Zamilované Vianoce boli aj u herca Evansa! Urobil prekvapivý krok, ukázal svetu svojho priateľa

Hoci dôvody presnejšie nešpecifikovala, väčšina jej fanúšikov, ale aj novinárov sa domnieva, že dôvodom je výrazne konzervatívny poľský postoj voči komunite LGBTI+. Poľská televízia TVP, ktorá mala silvestrovskú šou spojenú aj s vystúpením Mel C vysielať, bola tiež v minulosti mnohými ľudskoprávnymi aktivistami obvinená z toho, že podnecuje propagandu proti rovnoprávnosti členov LGBTI+ komunity v Poľsku.

Mel C len nedávno pózovala na obálke magazínu Attitude a poskytla časopisu, ktorý sa špecializuje témami aj obsahom na zástupcov gej komunity, rozsiahly rozhovor. Aj v ňom viackrát vyjadrila veľkú podporu svojim fanúšikom z komunity LGBTI+.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Attitude Magazine (@attitudemag)

Štyridsaťosemročná speváčka si za svoje rozhodnutie v Poľsku nevystúpiť vyslúžila množstvo pozitívnych reakcií a pochvál od fanúšikov na sociálnej sieti. Samozrejme, objavili sa aj komentáre, ktoré reagujú na Chisholmovej rozhodnutie kriticky. Zaujímavé je v tomto kontexte aj porovnanie prístupu Mel C v kontraste s Davidom Beckhamom – manželom jej ex-kolegyne zo skupiny Spice Girls Victorie Beckhamovej.

pussy riot Čítajte viac V Katare zadržali členov skupiny Pussy Riot, počas finále chceli vtrhnúť na ihrisko

Toho v posledných týždňoch výrazne skritizovali nielen zástupcovia LGBTI+ komunity, ale aj zástupcovia ľudskoprávnych organizácií za podporu MS v Katare. Jeho podporu šampionátu, ale tiež sprievodných podujatí (Beckham napríklad predvádzal na módnej prehliadke v Douhe), ktorá zjavne bola podmienená aj tučným honorárom, označili mnohí za pokryteckú, farizejskú a úplatnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #podpora #Silvester #Mel C #LGBTI+

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...