Fanúšikovia Any De Armasovej žalujú štúdio za klamlivý trailer k filmu! Rozhodnutie sudcu môže zavariť ďalším

Filmové štúdiá v Kalifornii môžu byť žalované na základe zákonov o klamlivej reklame, ak zverejnia zavádzajúce filmové upútavky.

28.12.2022 00:00
Ana de Armas Foto: ,
Herečka Ana de Armas v kreácii Louis Vuitton pózuje fotografom.
debata (1)

Podľa Variety o tom rozhodol americký okresný sudca Stephen Wilson v prípade, v ktorom dvaja fanúšikovia Any de Armasovej podali žalobu na hollywoodske štúdio Universal Pictures kvôli traileru na snímku Yesterday z roku 2019. Tvrdili, že si film požičali na základe upútavky s kubánskou herečkou – po zhliadnutí zistili, že z neho bola nakoniec vystrihnutá.

Ana de Armas Čítajte viac Kubánska Marilyn očarila v ružových tónoch Benátky, no potom... prišiel Brad Pitt a bol fakt 'cool'

Spoločnosť Universal Pictures sa snažila argumentovať tým, že filmové upútavky majú podľa prvého dodatku americkej ústavy právo na širokú ochranu. Právnici štúdia tvrdili, že trailer je „umelecké, expresívne dielo“, ktoré rozpráva trojminútový príbeh sprostredkovávajúci tému filmu. Upútavky by tak podľa nich mali byť považované za „nekomerčný“ druh prejavu.

Ana de Armas predstavila v Španielsku film...
Americko-kubánska herečka Ana de Armas prišla...
+17Ana de Armas predstavila v Španielsku film...

Sudca však toto tvrdenie odmietol. Ukážka podľa neho je komerčná, a podlieha tak kalifornskému zákonu o klamlivej reklame a štátnemu zákonu o nekalej súťaži. „V jadre je upútavka reklamou určenou na predaj filmu tým, že spotrebiteľom poskytne jeho náhľad,“ uviedol.

Právnici spoločnosti Universal Pictures argumentovali aj tým, že filmové upútavky už dlho obsahujú klipy, ktoré sa v hotovom filme neobjavujú. Ako príklad uviedli snímku Jurský park, ktorého trailer sa skladal výhradne zo záberov, ktoré v ňom nakoniec nie sú.

Margot Robbie Čítajte viac OBRAZOM: Ďalší hviezdny večer v gala: Úchvatná Chastain, víla Robbie aj bábika De Armas. Očarili aj známe 60-ničky

Spoločnosť Universal tiež uviedla, že klasifikácia trailerov ako „komerčného prejavu“ by mohla otvoriť dvere pre rad žalôb od nespokojných filmových divákov, ktorí by mohli subjektívne tvrdiť, že film nesplnil očakávania vyvolané upútavkou. Wilson uviedol, že zákon o klamlivej reklame sa uplatňuje iba v prípadoch, keď by „významná časť rozumných spotrebiteľov“ mohla byť uvedená do omylu.

„Súd sa obmedzuje na vyjadrenie toho, či sa vo filme vyskytuje herečka alebo scéna, a na nič iné,“ napísal sudca. Dodal, že na základe trailera k filmu Yesterday bolo pravdepodobné očakávanie divákov, že de Armas bude mať vo filme významnú úlohu.

De Armas sa mala vo filme pôvodne objaviť ako milostný objekt hlavného hrdinu, ktorého hrá Himesh Patel. Scenárista Richard Curtis vysvetlil, že De Armasovú vystrihli, pretože sa divákom nepáčilo, že by sa Patelova postava vzdialila od svojej hlavnej lásky, ktorú hrala Lily James.

Žalobcovia, Conor Woulfe z Marylandu a Peter Michael Rosza z kalifornského okresu San Diego, zaplatili každý 3,99 dolára za zapožičanie filmu Yesterday na streamovacej platforme Amazon Prime. Po štúdiu požadujú najmenej päť miliónov dolárov. Prípad sa bude ďalej prejednávať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kalifornia #súd #klamstvo #trailer #upútavka #Ana de Armas #filmové štúdio

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...