Mel C v Poľsku na Silvestra nevystúpi, jej postoj je jasný! Komunita LGBT+ jej tlieska

Britská speváčka Melanie C zrušila silvestrovské vystúpenie v poľskom Zakopanom po tom, čo sa dozvedela o problémoch, ktorým v krajine čelia komunity, ktoré umelkyňa podporuje.

28.12.2022 10:38
mel c Foto: ,
Speváčka Melanie C.
debata (4)

Bývalá členka dievčenskej kapely Spice Girls nespresnila, o aké problémy ide, ale jej krok uvítali ľudia z komunity LGBT+, napísal spravodajský server BBC News.

Poľské úrady a televízne stanice, ktoré silvestrovský a novoročný koncert v turistickom stredisku Zakopané pravidelne organizujú, sa v posledných rokoch stali terčom kritiky kvôli svojmu postoju k právam LGBT+ komunity.

Skupina Spice Girls v roku 1998.
Britská hudobná skupina Spice Girls  v roku 1997.
+1Emma Bunton  v roku 1997.

„Vo svetle niektorých problémov, na ktoré som bola upozornená, a ktoré nie sú v súlade s komunitami, ktoré podporujem, sa obávam, že nebudem môcť v Poľsku v predvečer Nového roka vystúpiť tak, ako sa plánovalo,“ napísala Melanie C na sociálne siete. „Dúfam, že sa tam čoskoro vrátim. Dúfam, že si všetci užívate úžasné Vianoce a všetko najlepšie do roku 2023,“ doplnila. Melanie C patrí medzi prominentných stúpencov práv LGBT+ komunity. Novoročný koncert v Zakopanom organizuje štátna televízna stanica TVP, ktorá uviedla, že speváčka zrušila vystúpenie „pod tlakom online komentárov“.

Práva LGBT+ komunity sa v posledných rokoch v Poľsku stali jablkom sváru. Konzervatívni politici vrátane vládnej strany sa do nich často triafajú vo svojich prejavoch; napríklad v roku 2019 prezident Andrzej Duda vyhlásil, že hnutie LGBT+ bolo „ničivejšie ako komunizmus“. Viac ako sto miest a oblastí prijalo rezolúcie odsudzujúce „ideológiu LGBT+“. V krajine nie sú právne uznávané sobáše a civilné zväzky osôb rovnakého pohlavia, a tieto páry nemajú právo adoptovať deti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Melanie C

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...