Za slávnou dizajnérkou smúti Claudia Schiffer aj Jacobs! Pamätáte si - takto v jej šatách ohúrila Krainová v Bratislave

Vivienne Westwoodová bola nespochybniteľnou kráľovnou britskej módy, ktorá prepísala pravidlá, rada sa púšťala proti prúdu a nikdy neporušila svoje zásady.

30.12.2022 11:46
231960918 Foto:
Dizajnérka Vivienne Westwood a modelka Claudia Schiffer na zábere z roku 2009.
debata

Tak spomínajú kolegovia, priatelia a osobnosti verejného života na módnu návrhárku, ktorá zomrela vo štvrtok vo veku 81 rokov.

„Je to smutný deň, ale Vivienne Westwood bola a vždy bude úplne výnimočnou postavou britskej módy. Svojím punkovým štýlom v 70. rokoch prepísala pravidlá a všetci ju obdivovali za to, že celý život zostala verná svojim hodnotám,“ napísala na twitteri britská ministerka kultúry Michelle Donelanová. Londýnsky starosta Sadiq Khan zosnulú dizajnérku označil za ikonu, ktorá pomohla presadiť Britániu do popredia módneho priemyslu.

Vivienne Westwood Čítajte viac Zomrela dizajnérka Vivienne Westwood: Punk dostala do hlavného prúdu, ženy milovali jej lichotivé šaty

„Bola si prvá. Vždy. Neuveriteľný štýl, ktorý mal jedinečnú a zmysluplnú podstatu. Budem sa ďalej učiť z tvojich slov a hlavne z tvojich neuveriteľných výtvorov,“ zložil poklonu svojej kolegyni módny návrhár Marc Jacobs, ktorý tento odkaz zverejnil na Instagrame. „Bola si predovšetkým skvelá osoba. Pokorná, zábavná a neuveriteľne inšpiratívna,“ uviedol zase vo svojom príspevku módny fotograf Mario Testino.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Christy Turlington (@cturlington)

Bývalá modelka Christy Turlington označila Westwoodovú za „umelkyňu, punkerku, pracujúcu matku a návrhárku, ktorej značka je v súčasnosti rovnako neopominuteľná ako predtým.“ Ďalšia známa modelka Claudia Schifferová uviedla, že „estwood je vďaka svojej jedinečnosti nenahraditeľná“.

„Vysmievala sa módnemu priemyslu, ale je určite nespochybniteľnou kráľovnou britskej módy,“ uviedol spevák Boy George. „Bola to geniálna tvorkyňa, odvážna, drzá, jedinečná. Ovplyvnila toľko ďalších a dala im súhlas, aby boli sami sebou a ešte niečím viac,“ napísala zase na Instagrame americká herečka Jamie Lee Curtis.

Speváčka Dua Lipa v kreácii od Vivienne...
Speváčka a moderátorka večera Doja Cat v...
+9Herečka a producentka Marlee Matlin v kreácii...

Na úmrtie Westwoodovej reagovali aj mnohé ďalšie osobnosti, či už zo sveta módy, ale aj modelingu, filmu alebo kultúry a umenia. Dizajnérka podľa vyjadrenia jej blízkych umrela „v pokoji a v kruhu najbližších“ vo štvrtok 29. decembra.

zväčšiť Česká topmodelka Simona Krainová - nevesta v... Foto: Zdeno Gáfrik
Vivienne Westwood - prehliadka - Bratislava - Simona Krainová Česká topmodelka Simona Krainová - nevesta v šatách, ktoré preslávil aj film Sex v meste.

Westwood v minulosti navštívila aj Slovensko – s jej bilančnou šou sa predstavila v Bratislave, pričom kultový model svadobných šiat z filmu Sex v meste v Bratislave vtedy predvádzala aj česká modelka Simona Krainová. Ďalšie modelky predviedli slovenské topmodelky Michaela Kocianová, Denisa Dvončová či Sasha Gachulincová. Kocianová bola v minulosti aj jednou z tvárí reklamnej kampane britskej dizajnérky. Zábery z tejto prehliadky si môžete pozrieť v archívnej galérii.

zväčšiť Česká topmodelka Simona Krainová s dizajnérkou... Foto: Zdeno Gáfrik
Vivienne Westwood - prehliadka - Bratislava - Simona Krainová Česká topmodelka Simona Krainová s dizajnérkou Vivienne Westwood v závere bratislavskej módnej šou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marc Jacobs #Claudia Schiffer #úmrtie #Vivienne Westwood #Christy Turlington #Mario Testino

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...