Ako tínedžeri hrali Rómea a Júliu, teraz žalujú štúdio za nahú scénu a chcú milióny! Má to jeden háčik...

Predstavitelia Rómea a Júlie z úspešného rovnomenného filmu Franka Zeffirelliho z roku 1968 podali žalobu na filmovú spoločnosť Paramount kvôli intímnej scéne, v ktorej sa objavili nahí.

04.01.2023 13:41
Leonard Whiting a herečka Olivia Hussey Foto: ,
Herec Leonard Whiting a herečka Olivia Hussey na zábere z roku 2018 v Los Angeles.
debata (4)

Podľa časopisu Variety sa teraz 72-ročný Leonard Whiting a jeho rok mladšia herecká kolegyňa Olivia Hussey na súde v Santa Monike snažia získať viac ako 500 miliónov dolárov za údajné sexuálne zneužitie, sexuálne obťažovanie a podvod.

Princ William a jeho manželka Kate, princ a princezná z Walesu Čítajte viac Geissenovský luxus zo Slovenska, nahá Britney či Polnišovej 'ohováračky' lákali... no TOP článok roka? S krásnou Kate!

Režisér Zeffirelli, ktorý zomrel v roku 2019, mladým hercom pôvodne povedal, že v scéne, ktorá sa odohráva ku koncu filmu v spálni, budú vystupovať v bielizni telovej farby, uvádza sa v žalobe. Avšak v deň nakrúcania údajne Zeffirelli oznámil Whitingovi, ktorý hral Rómea, a Husseyovej, ktorá vystúpila v úlohe Júlie, že budú mať na tele len make-up a že kamera bude umiestnená tak, že nahotu nebude vidieť.

Whiting s Husseyovou v žalobe uviedli, že „sa domnievali, že im nezostáva nič iné ako hrať nahí s make-upom na tele, ako sa po nich chcelo“. Tvrdí, že režisér s nimi rokoval nepoctivo a že ich v skutočnosti filmoval nahéých bez toho, aby o tom vedeli.

zväčšiť Herečka Olivia Hussey a herec Leonard Whiting v... Foto: SITA/AP, Jean-Jacques Levy
Olivia Hussey a herec Leonard Whiting Herečka Olivia Hussey a herec Leonard Whiting v roku 1968 na promo rozhovore v parížskom hoteli, kde predstavili film Rómeo a Júlia.

„Čo im bolo povedané a čo sa potom dialo, boli dve rôzne veci,“ povedal Tony Marinozzi, obchodný manažér hercov. Dodal, že obaja Zeffirellimu dôverovali. V scéne zo spálne je vidieť Whitingovo pozadie a krátko aj herečkine prsia.

Agentúra AP pripomína, že film a ústredná skladba z neho boli vo svojej dobe hitom a že snímku videli generácie stredoškolských študentov učiacich sa o tejto milostnej tragédii od Williama Shakespeara. Podľa žaloby Hussey s Whitingom utrpeli psychickú ujmu a ich nasledujúca kariéra neodrážala úspech filmu Rómeo a Júlia. Vzhľadom na ujmu, akú prežili, a na komerčný úspech filmu je podľa hercov výška odškodnenia presahujúca 500 miliónov dolárov patričná. Spoločnosť Paramount sa k žalobe nevyjadrila, píše AP.

Ana de Armas Čítajte viac Fanúšikovia Any De Armasovej žalujú štúdio za klamlivý trailer k filmu! Rozhodnutie sudcu môže zavariť ďalším

Herci žalobu podali na základe kalifornského zákona, ktorý do konca minulého roka dočasne rušil premlčaciu lehotu pre prípady zneužívania detí. Justícia v tomto americkom štáte sa kvôli tomu zaoberá veľkým množstvom nových žalôb a rieši staršie, ktoré boli predtým zamietnuté. Predstavitelia Rómea a Júlie žalobu podľa Variety podali v piatok.

Zaujímavosťou pritom je, že v rozhovore s časopisom Variety k príležitosti 50 rokov od natočenia filmu ( v roku 2018) Hussey povedala, že „nikto v mojom veku niečo také predo mnou neurobil“. V čase nakrúcania mala 15 rokov. Nahú scénu pred piatimi rokmi obhajovala a povedala, že ju Zeffirelli natočil vkusne. „Pre ten film to bolo potrebné,“ uviedla. To by mohlo aj v prípade žaloby istým spôsobom poznačiť rozhodovanie súdu. V inom interview povedala, že scéna zo spálne so zábermi obnažených tiel bola vo svojej dobe v Spojených štátoch „tabu“, ale v Európe vo filme už bola nahota bežná.

Speváčka Cher a jej partner Alexander Edwards...
Herečka Demi Moore a šéfkuchár Daniel Humm na...
+15Raper Kanye West a herečka a modelka Julia Fox...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #Rómeo a Júlia #žaloba #scéna

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...